Yalova Beyazlara Büründü

Yalova'ya yılın ilk karı yağdı.

Yalova Beyazlara Büründü
Kar yağışı özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olurken, araçlar yolda kalmamak için zincir takmak zorunda kaldı.

Yalova'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman tipiye dönen kar yağışı özellikle Yalova-Bursa yolunun Süpürgelik mevkinde etkili oldu. Vatandaşlar yolda kalmamak adına araçlarına zincir takarken, Karayolları ekipleri de yolda kar küreme çalışması yaptı. Karın sürmesi ve ulaşımı olumsuz etkilemesini göz önünde bulunduran Karayolları ekipleri, 24 saat boyunca kar nöbetine başladı.

Karın zeminde tutunmaya başlaması halinde ekiplerin tuzlama çalışması yapacaklar öğrenildi.

Öte yandan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, ilde kar yağışına bağlı olarak okullarda tatili gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Kar yağışının etkisini daha da arttırması ve çocukların okullara gelip gidişine mani olacak bir durumun ortaya çıkması halinde valilik kararı ile okulların tatil edilebileceğini dile getirdi.

Yalova İl Özel İdaresi de kar alarmına geçti. 7 araçla nöbette bekleyen İl Özel İdaresi ekipleri, halen 2 greyder ile Güneyköy, Sugören, Ortaburun ve Kurtköy yollarında çalışma yapıyor. Özel İdare'den yapılan açıklamada kapalı köy yolunun bulunmadığı belirtildi .
Kaynak: İHA