Neşet Ertaş'ı Anma Konseri

Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuarı türk Halk Müziği Korosu, "Neşet Ertaş Türküleri" konseriyle ustayı andı.

Neşet Ertaş'ı Anma Konseri
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da izlediği ve konser sonunda ayakta alkışladığı performanslar izleyenlerce beğeni topladı. Aldırmaz, “Sanata olan duyarlılığımız da sanatçıya olan saygımız da sonsuzdur. Bu toprakların önemli bir değeri olan ve maalesef geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz türkü üstadı Neşet Ertaş’ı andığımız konsere emek veren ve konserimizi izleyen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Korusunun sanatçılarının seslendirdiği bir birinden değerli Neşet Ertaş türküleri gecenin ilerleyen saatlerine değin ilgiyle dinlendi.

Konserin bir özel yanı da halen Çukurova Üniversitesinde okuyan Kırşehirli Murat Demir ile yine Neşet Ertaş tutkunu müzik öğretmeni Bilge Özsoy’un yorumlarıyla geceye katkı koymasıydı.

‘Bozkırın Tezenesi’ olarak nitelenen Neşet Ertaş'ı konseri Feridun Dalgınlı yönetirken, Hakan Gedik, Feyzullah Eti, Bilge Özsoy, Ramazan İnal, Murat Demir, Hasan Karagöz, Hüseyin Kaya, Serkan Yontar ve Ferhat Deli Türkülerin efsanesi Ertaş’ın eserlerini seslendirdi .
Kaynak: İHA