Mevlana, Karamürsel'de Anıldı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Mevlana'yı anma programı düzenlendi.

Karamürsel Müftülüğü'nce Mevlana’nın vuslat yıldönümü dolayısıyla Karamürsel Belediye Kültür merkezinde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Kur’an-ı Kerim dünya birincisi Hasan Yasan’ın Kur’an tilaveti dinlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük, "Mevlana her şeyin Allah’ı anlattığını söylüyor. Mevlana’nın 'Nereye başımı koysam O’dur, bağ, bülbül, sema ve sevgili bunlar hepsi birer bahane bunların hepsinden maksat O’dur Allah'dır(c.c.)' diyor." dedi.

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise Mevlana sevgisi ve kardeşlik üzerine konuşma yaptı. Mevlana’yı her dinden insanın sevdiğini belirten Sönmezoğlu, Mevlana’nın cenazesine katılan Yahudi ve Musevi olan insanlar, 'siz Müslüman değilsiniz neden cenazeye katılma gereği duydunuz?' sorusuna, Hıristiyanların 'biz Mevlana’da Hz. İsa’yı görüyoruz', Musevilerin ise 'biz onda Hz.Musa’yı görüyoruz onun için buradayız.' dediğini söyledi.

Sönmezoğlu, Mevlana’nın 'ne olursan ol yine gel' sözünü Allah’ın hakkıyla anlaşılması ve onun rahmetinden ümidin kesilmemesi gerektiğini belirtmek için söylediğini ifade etti.

. Konuşmalardan sonra program, Karamürsel Merkez Vaizi Ahmet Özkay'ın duası, sema gösterisi, ve
Karamürsel Müftülüğü Mürsel Paşa Türk Müsiki Korosu'nun ilahileri ile devam etti.