KTO Başkanı Öztürk Öğrencilerle Buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO-Karatay Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

KTO Başkanı Öztürk Öğrencilerle Buluştu
KTO - Karatay Üniversitesi Girişimci Genç Liderler Topluluğu ve Tanıtım-Organizasyon Topluluğu’nun TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa düzenlediği ‘Kariyer Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Konya KTO Başkanı Selçuk Öztürk oldu.

KTO - Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak ve fakülte dekanları katıldı.

Programda ilk sözü alan Rektör Torlak, bu tür organizasyonların öğrencilerin tecrübe kazanmaları açısından geleceğe bir yatırım niteliği taşıdığını belirterek “Öğrencilerime her zaman, sadece teorikte kalmamalarını, kendilerine katma değer sağlayacak organizasyonlar, sosyal aktiviteler ile kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Üniversite olarak her zaman öğrencilerimize destek vermeye hazırız” dedi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye çıkan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, iş hayatına atılacak öğrencilere, yaptıkları işi sevmelerini ve alanlarında kendilerini sürekli geliştirerek en iyisini yapmalarını tavsiye etti.

Öztürk, “Ben şirketimi kurduğumda 3 yıllık bir mühendis olmama rağmen Türkiye’de en iyi makine mühendislerinden biriydim. Halen, 25 yıllık bir iş hayatım var ve yine diyebilirim ki, Türkiye’deki en iyi makine mühendislerinden biriyim. Bunu da işimi sevmeme ve devamlı gelişmeleri takip etmeme borçluyum” diye konuştu.

Öğrencilere hayatlarında sadece bir idollerinin olmamasını da tavsiye eden Öztürk, herkesin hata yapabileceğini bu yüzden insanların faydalı taraflarının seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Öğrencilerden gelen bir soru üzerine iş hayatına atılacak gençlere iyi bir eğitimin ardından mutlaka en az bir yabancı dil ile kendilerini desteklemelerini ve kendi alanlarında birkaç yıl tecrübe kazandıktan sonra iş hayatına atılmalarını tavsiye etti.

Programın sonunda Rektör Torlak katılımlarından dolayı KTO Başkanı Selçuk Öztürk’e teşekkür ederek, plaket takdim etti .
Kaynak: İHA