Kılıçaslanlı Öğrencilerden Mevlana Paneli

Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi, 739'uncu ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Hoşgörü abidesi 'Mevlana'nın 739'uncu vuslat yıldönümü anma programı çerçevesinde, Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Okulun kültür merkezinde düzenlenen ''Mevlana ve Şeb-i Arus'' konulu panele konuşmacı olarak onuncu sınıf öğrencilerinden Ahmet Şaşar, Osman İkbal Özdemir, Ömer Faruk Karadurmuş ve Selman Aydın'ın katıldı.

Panelde Mevlana'nın hayatı, eserleri, insanlık tarihi için önemi, Mevlevilik ve ''Düğün gecesi'' anlamına gelen Şeb-i Arus hakkında geniş bilgi verildi.

Öğrencilerin yanı sıra Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, okul müdürü Salih Öngül ve öğretmenlerin de dinleyici olarak katıldığı programın oturum başkanlığını ise Ahmet Şaşar yaptı.

Mevlana'nın kendi çağını aydınlattığı gibi günümüze de ışık tuttuğunu belirten panelistler, özelikle onun manevi terbiyesinde büyük rol oynayan hocası Seyid Burhaneddin Tirmizi'yi de vurguladılar.

Paneli organize eden Türk edebiyatı dersi öğretmeni Ali Aksu da, bütün mevcudata karşı eşsiz bir muhabbet besleyen Mevlana-dan günümüz insanının çok büyük ders alması gerektiğini ifade etti.

Ali Aksu, ''Gerçekleştirdiğimiz böylesi etkinliklerle öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz ve manevi dinamiklerimizin daha iyi tanınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz'' dedi.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA