Hırsızlığı Kalfa Önledi
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir kuyumcu da çalışan kalfanın dikkati sonucu hırsızlık yapmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

Kuyumcuda kalfa olarak çalışan Enes Uysal’ın durumu polise bildirmesi üzerine şüpheli araç polis tarafından Muğla-Antalya karayolunda durduruldu. 2’si kadın 3 kişi göz altına alındı.
Kuyumcu kalfası Enes Uysal, “Bugün gelen kadınlardan birtanesi benden bilezik fiyatını sormamı istedi, diğer ise zincirlerin bulunduğu halkayı avucunun içine aldı. Elleri titriyordu, şüphelendim, ne yapıyorsun dedim. İyice panik oldular. Bana bilezik fiyatını soran, diğer kadına ‘fark etti bırak onları’ diye seslendi. Ardından da hızla buradan ayrıldı. Peşlerinden gittik ancak araca binip uzaklaştılar” dedi
Bu arada aynı kuyumcunun geçtiğimiz yılda yine soyulmak istendiği, kuyumcu ve kalfasının fark etmesi üzerine hırsızın zaptedilerek polise teslim edildiği öğrenildi.
Zanlıların yakalanacaklarını anladıkları sırada, yanlarında bulunan ve 1 gün önce Ortaca ilçesinde bir kuyumcudan çalındığı iddia edilen altınları tarlaya attıkları belirtiliyor. Ortaca’da yaşanan olayda bir kuyumcudan 50 bin lira değerinde altın çalınmıştı.
Zanlıların gözaltı süresi devam ederken, olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlıların Ortaca’daki soygunla olan bağlantıları araştırılıyor .
