Esenler’de Kar Mücadelesi Başladı

Esenler Belediyesi, zaman zaman etkili olan kar yağışından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için çalışmalara başladı.

Esenler’de Kar Mücadelesi Başladı
İlçenin dört bir yanında buzlanmaya karşı çalışmalar yapılıyor. İstanbul’u etkisi altına kar yağışı nedeniyle Esenler Belediyesi hareke geçti. İlçe halkının olumsuz hava koşullarıyla mücadele etmek için bütün imkânlarını seferber eden Esenler Belediyesi gece gündüz demeden çalışmalara başladı.

Aralıklarla yağan kar yağışından Esenlerlilerin mağdur olmaması için çalışmalarına aralıksız devam eden Esenler Belediyesi de bir dizi önlem aldı. Don ve buzlanma tehlikesine karşı Esenler’in dört bir yanında sık sık tuzlama çalışmaları yapan Esenler Belediyesi, kar yağışından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için çalışmalara başladı.

Esenler Belediyesi tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri de kar ve buzlanma ile mücadele kapsamında 2 adet tuzlama aracı, 2 adet beko-loder (kepçe), 1 adet greyder, 5 adet kamyon, 8 adet kamyonet, 3 adet pikap aracıyla ilçede hummalı bir çalışma başlattı. Daha önceki yıllarda yapılan çalışmaların ışığında ana aks yolları sürekli açık tutmak için çalışmalar yapan Esenler Belediyesi, ilçenin belli noktalarına geçici tuz depolamaları yaparak araçların daha kısa mesafelerden tuz ihtiyacını karşılayarak daha etkin ve verimli bir mücadele yapılması için gerekli önlemleri aldı.

Meteoroloji’den gelen uyarıları dikkate alan Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri trafiğin aksamaması için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken; tuzlama ve yol açma ekipleri de 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilmeye başlandı. Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, Esenler Belediyesi bünyesinde 7 gün 24 saat aralıksız hizmet veren Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) 444 00 73 numaralı telefonunu arayabilecek.

İlçe halkının mağdur olmaması için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade ederek olumsuz hava şartlarından hiçbir kimsenin mağdur olmaması için gereken tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Göksu, kar yağışı sona erene kadar ilçenin dört bir yanında çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti .
Kaynak: İHA