Demre'de Köpek Ölümleri

Antalya’nın Demre ilçesinde gece yarısı ölü bulunan köpekler hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Demre'de Köpek Ölümleri
Köpeklerin Demre Belediyesi tarafından zehirlendiğini iddia eden Selen Hirik, polise ve Demre Kaymakamlığı’na şikayette bulundu

Evine dönerken ölü köpekler gören Selen Hirik isimli hayvansever, köpeklerin Demre Belediyesi görevlileri tarafından zehirlendiğini iddia ederek, belediyeyi polise ve Demre Kaymakamlığı’na yazılı olarak şikayet ettiğini söyledi.

Selen Hirik, şikayet dilekçesinde 15 Aralık 2012 günü saat 02.30 sıralarında Demre cuma pazarı girişinde mazgalların üzerinde yerde sahipsiz bir köpeğin yattığını gördüğünü, köpeğe ne olduğunu anlamak için eğildiği anda Demre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait hizmete özel Ford marka 07 Z 9262 plakalı aracın iki görevliyle geldiğini belirtti.

Hirik şikayet dilekçesinde, 'Neden zehirlediniz?' diye sorduğunu ve şahısların isimlerini öğrenmek istediğini belirterek, “Ancak şahıslar yerdeki köpeği almak isteyince engel oldum. Bana cevap vermek yerine araca atlayıp pazar içine doğru arabayı sürdüler. Peşlerinden koştum ancak durmayıp hızlıca kaçtılar. İki yıldır Demre’de yaşamaktayım. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre sahipsiz hayvanlar için Geçici Rehabilitasyon Merkezi kurmakla sorumlu olan Demre Belediyesi, maalesef iki yıldır uğraşılarımıza rağmen bu konuda hiçbir adım atmamıştır. Oysaki kanunda belediyenin sokak hayvanlarını toplayıp, aşılayıp, kısırlaştırdıktan sonra hayvanları alındıkları sokağa tekrar salması gerekmektedir. Tüm bunları da bildiğim için hayvanların belediye tarafından zehirlendiğinden eminim” dedi

Dilekçesine ölü köpek fotoğraflarını da ekleyen Hirik, “Demre’de yaşayan herkesin aslında bilip görmezden geldiği bir gerçek de, ilçemizde dönem dönem sahipsiz sokak köpeklerinin ortadan kaybolduğudur. Zehirlemek ya da herhangi bir şekilde öldürmek sokak hayvanları nüfusuyla mücadele etmede hiçbir zaman etkili bir yöntem olmamıştır. Sorunun kökten çözülmesi için hayvanların kısırlaştırılması gerekmektedir” diye konuştu.

İddialara cevap veren Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise, iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgulayarak, ölen sokak köpeğini yoldan alma görevinin kendilerine ait olduğunu belirtti.

Başkan Topçu, “Demre caddelerinde ölü bulunan bir köpeğin kaldırılması görevini ne Finike ne de Kaş Belediyeleri yerine getirir. Bu görev bize ait. Görevini icra eden ekiplerimizin bu şekilde suçlanmasını asla kabul etmiyorum” dedi.

Kaynak: İHA