Başkan Serter'den Fakülte Açıklaması

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Adıyaman’ın Besni ilçesine yapılacak olan mimarlık fakültesinin arsa tapusunu Erdemoğlu ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, fakültenin Besni’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başkan Serter'den Fakülte Açıklaması
Besni Belediye Başkanı Fahri Serter yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Adıyaman ilimize üniversite gelmeden önce Besni halkımız tarafından; 'Adıyaman'a üniversite Besni'ye fakülte' sloganıyla büyük bir kampanya başlatılarak halkımız bu konuya büyük bir duyarlılık göstermiş ve 20 bin imza toplanmıştır. Netice itibariyle Adıyaman vilayetimize üniversite kurularak Besni'ye de mimarlık fakültesi kurulması için hükümetimiz tarafından karar alınmıştır. Mimarlık fakültesi ve eğitim kompleksinin yapım işini bugüne kadar ilçemize sayısız hizmetlerde bulunan hayırsever Erdemoğlu ailesi üstlenmiş, ancak fakülte ve eğitim kompleksi için ayrılan 160 dönümlük arsanın kafi gelmeyeceği nedeniyle daha büyük bir arsaya ihtiyaç duyulmasından dolayı, belediyemiz Hasan Tütün Mahallesi ve Oyalı Mahallesi arasında bir yer belirleyerek imar çalışmalarına başlamıştır. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonucu fakülte ve eğitim kompleksi için 782 dönüm arsa imarlı hale getirilerek tapusunu 16 Aralık Pazar günü rahmetli Mehmet Erdemoğlu amcamızın ölüm yıldönümünde Sayın Erdemoğlu ailesine teslim ederek, rahmetli Mehmet amcamızın vasiyetini de yerine getirmiş olduk. Besni halkına hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı

"Büyük emek ve özveri sonucu tapusunu teslim ettiğimiz mimarlık fakültesi ve eğitim kompleksinin yapımını üstlenmesinden dolayı Erdemoğlu ailesine şahsım ve Besni halkı adına teşekkür ediyorum" diyen Serter, açıklamasını şöyle tamamladı: "İnşallah bu güzel eserin tamamlanarak hizmete açılmasından sonra Besni'nin ufku daha da genişleyerek ilçemizin gelişmesine ve ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Bu Besni için tarihi bir olaydır. Bu arsanın büyük gayret ve çabalar sonucu hazırlanması ve tapusunun verilmesinin bizim döneme rastlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Arsanın hazır hale getirilmesinin yaklaşık 2 yıl sürmesi uzun bir süre gibi gelse de, bu çalışmalar sadece belediye tarafından yapılan çalışmalar olmayıp, resmi prosedürler ve kanun gereği işlemlerden dolayı tapusunun hazırlanması bugüne kısmet olmuştur. Takdir edersiniz ki bazı vilayetlerde dahi bu kadar süre içerisinde 5 bin 100 dönümlük bir arazide imar çalışması yaparak üniversite arsasının yanı sıra yeni yerleşim yerleri oluşturulması, yani Besni büyüklüğündeki bir arazide imar çalışması yapmak kolay değildir. Bu çalışmalarımızda eski Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan, yeni Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan ve Besni Kaymakamımız Sayın Gürkan Demirkale, her zaman bizi destekleyerek yardımlarını esirgememişlerdir. Bundan dolayı kendilerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. "
Kaynak: İHA