Socakder Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Sokak Çocukları ve Aileleri Koruma Derneği (SOCAKDER) Başkanı Tahir Toptaş, “Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak maksadıyla yola çıktık” dedi.

Socakder Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Tahir Toptaş, dernek yönetim kurulu üyeleri Veysel Derindağ, İbrahim Yıldırım, Ali Kulat ve Hamit Çoban’la birlikte basın açıklaması yaptı. Tahir Toptaş, dernek binasında yaptığı açıklamada, “Malatya’da yeni kurmuş olduğumuz Sokak Çocukları ve Aileleri Koruma Derneği (SOCAKDER) 1 ay önce kuruluşunu yapmıştır. Bu ilk genişletilmiş 1 aylık faaliyetler yapılan çalışmalar ve geliştirilerek stratejiler konularında fikir teatisinde bulunmaktır.

Malatya’mızda ve ülkemizde sokak çocuklarının yaşadığı sorunları görmezden gelmek mümkün değildir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti ile hareket etmek hem dinimiz hem de ecdadımızın ruhuna uygun değildir” ifadelerini kullandı.

“Bu vesile ile çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak maksadıyla yola çıktık. 2 ayda 17 üyeye ulaşan derneğimiz aynı zamanda sıkıntı yaşayan ailelerde psikolojik ve danışmanlık hizmeti verecektir.kısa adı SOCAKDER Malatya olan derneğimiz Malatyalıların teveccühü ve destekleri ile hayırlı ve güzel hizmetler sunacaktır,ben ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşları olarak gönülden inandık bugün çevre ülkelerden her gün sokaklarda yetim kalan ölen ve kaçırılan binlerce çocuğa sahip çıkmak için gerekli toplumsal tepkiyi göstermek, projeler üretmek üzere valilik sosyal hizmetler ve bakanlıklarla irtibata geçip çalışmalar yapılacaktır” diyen Toptaş, açıklamasını şöyle tamamladı: “Değerli üyeler aynı zamanda TOKİ tarafından üyelerimize konut yapımı için gerekli müracaatlar yapılmış olup cevap beklemektedir.

Başbakanın her platformda çocuk ve ailelere sahip çıkılması vurgu yapılırken gönül arz ederdi ki vekillerimiz veya temsil edeceği birilerinin katılması uygun olurdu. Ancak vekillerimiz yoğun programları nedeniyle toplantımıza katılamadı. "
Kaynak: İHA