Önce Tel Kırmadan Yat Tablosu, Ardından Gerçeği

Bartın Valisi Bülent Savur, Bartın merkeze bağlı Kurucaşile ilçesinde yaptığı ziyarette ahşap yat sözü aldı.

Önce Tel Kırmadan Yat Tablosu, Ardından Gerçeği
Bartın Valisi Savur, hafta sonu Bartın merkeze bağlı Kurucaşile ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Kurucaşile ilçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Savur, çalışanlar ile tanıştıktan sonra limana geçti. Kurucaşile limanında uzun yıllar babadan kalma mesleği devam ettiren ahşap yat ustalarını ziyaret etti. İlçede babadan kalma mesleği devam ettiren ve Türkiye’nin bir çok yerine ahşap tekne imalatı yapan Hasan Büyükböcek, Vali Savur’a yaptığı tekne imalatları hakkında bilgi verdi. Ahşap tekneleri inceleyen Vali Savur, yapılan çalışmayı beğendiğini, Kurucaşile’de böyle bir mesleğin yüz tutmuş olmasından da oldukça mutlu olduğunu belirti.

Ziyaret öncesinde Kurucaşile Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın Valiye Bartın’a özgü el yapımı tel kırma ile ahşap tekne tablosu hediye edilirken, gezi sonrasında ahşap teknenin gerçeği yapılması kararı alındı. Vali Bülent Savur, “Bizimde bir ahşap görkemli bir teknemiz olsa iyi olur. Misafirlerimiz geldi Bartın ırmağında yaklaşık 12 kilometre kadar bir gezi yaptık. Gerçekten hayran kaldılar. Bir tane de bize yapalım, gelen misafirlerimize doğal güzelliğimizi gösterelim” dedi.

Ardından Kurucaşile Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, tekne imalatı için gerekli malzemeyi tedarik edebileceklerini konu ile yakından ilgileneceğini söyledi.

Diğer ahşap tekne imalatlarını da gezerek çalışanlara kolaylık diledi .
Kaynak: İHA