MHP Genel Merkezi'nden, Balıkesir Belediye Başkanı Ok'a Destek Ziyareti

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Balıkesir Belediyesi'ne yönelik operasyonun ardından Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında ziyaret etti.

MHP Genel Merkezi'nden, Balıkesir Belediye Başkanı Ok'a Destek Ziyareti
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki başkan yardımcısı ve partililerle emniyette kısa bir süre görüşen Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Başkan Ok ve arkadaşlarının yanında olduklarını göstermek için Balıkesir'e geldiklerini kaydetti.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Balıkesir Belediyesi'ne yönelik soruşturması kapsamında önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişinin emniyetteki sorguları devam ederken, MHP Genel Merkezi'nden bir grup destek için Balıkesir'e geldi. Aralarında MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa milletvekili Necati Özensoy ve Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Başkanı Ok'u makamında ziyaret etti. Büyükataman ve beraberindekler daha sonra, gözaltında bulunan Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç ve partilileri emniyette ziyaret etti. Ziyarette Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk ile Yusuf Özenç'in eşi Seviye Özenç de hazır bulundu.

Genel Sekreter Büyükataman'ın ziyareti ile moral bulduklarını belirten Başkan İsmail Ok, gözaltında bulunan arkadaşlarına sonuna kadar kefil olduğunu söyledi.

''Kendime güvenmediğim kadar arkadaşlarıma güveniyorum." diyen Başkan Ok, ''Bu şahsımı ve arkadaşlarımı kamuoyunun önünde küçük düşürmeyi hedefleyen, partimize zarar vermeyi amaçlayan gerçekten hiçbir insani ve ahlaki değere uymayan siyasi bir linçtir. Asıl hedef ben ve gözaltındaki arkadaşlarım değil. Tabiri caizse bu operasyon surdan bir gedik açmak için bir taşın kesilmesi olayıdır. Buradaki operasyonun temel amacı aslında Milliyetçi Hareket Partisi'ni Balıkesir'de bitirme operasyonudur. Ama asla ve asla hedefine ulaşmayacak." dedi.

"BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK"MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Başkan Ok ve mesai arkadaşlarına sonuna kadar güvendiklerini belirterek, bunda hiçbir tereddütlerinin olmadığını bildirdi. Büyükataman, ''Klasik bir laf var. 'Biz bu filmi daha önce görmüştük' diye ifade edilen. Aslında muhtelif yerlerde örneklerine zaman zaman şahit olduğumuz, tamamen siyasi, küçük ve basit hesaplara dayalı MHP'li belediyelere yönelik yıldırma operasyonlarına biz alışığız. Ne acıdır ki, 29 Mart 2009'dan bugüne aziz milletimizin yönetim sorumluluklarını emanet ettiği, yurdun muhtelif yerlerindeki belediye başkanlıklarımızla alakalı hemen tamamına yakınında, ilk günden itibaren, önce teftişle başlayan, şantajla devam eden, ellerinden gelen bütün gayret ortaya konularak çalışılmamasını temin konusunda yıldırmaya kadar varan çok değişik baskılara MHP'li belediye başkanları ve mesai arkadaşlarını rahat bırakmadılar. Ama hiç biri yılmadı. Haklarındaki iddialar hiç bitmedi. Bu hazımsızlığın, demokrasi adına, ülkemizin yarınları adına son derece yanlış olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ağızlarından demokratlığı, demokrasiyi bırakmayanların bu hazımsızlığını nereye koymak, nasıl izah etmek lazım işin doğrusu bilmiyorum. Kendileri sürekli millet iradesine vurgu yapmayı bir marifet addediyorlar. Ama Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanlarını seçenin de bu millet iradesi olduğu gerçeğini yok var sayarak, bir kenara koyarak, göz ardı ederek davranıyorlar." diye konuştu.