Mevlana ve Şems İle Dostluk Konferansı Büyük İlgi Gördü

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlen “Mevlana ve Şems ile Dostluk-İlahi Aşk” adlı konferans, büyük ilgi gördü.

Mevlana ve Şems İle Dostluk Konferansı Büyük İlgi Gördü
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, rutin belediyecilik hizmetlerini sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklediklerini, bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi

Başkan Demirtaş’ın konuşmasının ardından program, sema gösterisi ile başlayarak neyle devam etti. Ney ve sema gösterisinin ardından Yazar Sinan Yağmur, “Mevlana ve Şems'in Dostluğu ile İlahi Aşk” adlı konferansta beşeri aşk ile gerçek aşkı (ilahi aşk) tarif etti.

Aşkı, insanların basitleştirdiklerini hatırlatan Sinan Yağmur, “İnsanlar tanıştıktan 5 dakika sonra birbirlerine 'Aşkım' demeye başlıyor. İnsanlar aşkı sokakta buluyor. Sokakta bulduğun aşkı pazarda kaybetmeye mahkumsun. Oysa aşk yanına geleni değil, yarana geleni yar bilmektir. Aşk, kendi yoluna düşenleri sahtelerinden korur. Aşk, kendisini hak edeni bilir ve ona gelir. Ama beklemeyi bilmek gerekir. Mevlana Şems‘i tam 40 yıl bekledi. Şimdiki insanların 40 dakika beklemeye sabrı yok. Günümüzde ilişkilerin çoğu kaybetme korkusuyla başlıyor. Aşkta kendini kaybetmeye endeksliyorsan, zaten bulduğun şey aşk değildir. Aşk gönül hanene 'Hu' diye gelene el vermektir. Aşk el verdiğine ‘Hay’ diyerek başını sunmaktır. Mevlana el verendi, Şems başını sunan. Peki şimdiki aşklar, aşkı için neyini verir" dedi.

İnsanoğlu’nun aşkın kimyasını bozduğunu söyleyen Yağmur, “Tabiatın fıtratı aşk üzerineydi ama biz onu bozduk. Sen yola düştün mü ki, aşk sana düşsün. Siz yola düştüğünüz zaman aşk da size düşmüştür zaten. Olmak olumsuzluklardan geçerek gerçekleşir. Aşka hazır olmayan Hızırını bulamaz. Bazen hızır gelmiyor ama biz hazır olmadığımız için fark etmiyoruz bile. Hızır’ı kovup huzur aramaya başlıyoruz. Aşıklar ölmez, birilerinin siluetlerinde yaşarlar" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yazar Sinan Yağmur’a günün anısına ebru ve hat işlemeli tablo, kravat ve bir buket çiçek takdim ederken; Yazar Sinan Yağmur ise, Başkan Demirtaş’a 'Aşkın Gözyaşları' adlı eserini yazdığı dönemdeki kalemi hediye etti. Programda sema gösterisi ve Ney ziyafeti ilgi gördü.

Yağmur, daha sonra okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladı .
Kaynak: İHA