Kış Ortası’nda Orman Yangını

Muğla’da akşam saatlerinde iki ayrı yerde çıkan orman yangını ekiplerin yoğun uğraşları sonucu söndürüldü.

Kış Ortası’nda Orman Yangını
Yangın sezonunun kapanması ve kış ortasında beklenmedik bir anda çıkan iki ayrı yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Muğla’nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde çıkan orman yangınlarında kızılçam ormanlarının bulunduğu yaklaşık 45 dönümlük alan zarar görürken bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yangın akşam hava karardıktan sonra çıktı. Edinilen bilgiye göre Kavaklıdere ilçesi Aysanti Mevkiinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kavaklıdere, Yatağan, Milas ve Aydın Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 15 arazöz ile orman işçileri müdahale etti. Kavaklıdere’de çıkan yangında yaklaşık 40 dönüm alandaki kızılçam ormanı yanarken, aynı saatlerde Yatağan’a bağlı Mesken Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Mesken Köyü yakınlarındaki yangında ise yaklaşık 5 dönümlük ormanlık alan yandı.

İki ayrı yerde meydana gelen ve yaklaşık 45 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü yangınların, bölgede çıntar toplamak için ormana gelen kişilerin ısınmak için yaktığı ateşten çıktığı zannediliyor .
Kaynak: İHA