AK Partili Işık Gündemi Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, 2000’li yıllarda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan herkesin fişlediğini söyleyerek, AK Parti hükümeti ile durumun ortadan kaldırıldığını vurguladı.

AK Partili Işık Gündemi Değerlendirdi
Milletvekili Faruk Işık, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2002 yılından bunaya Türkiye’de büyük değişimler olduğuna dikkat çekerek, bu değişim ve gelişmelerin devam edeceğini ifade eden Işık, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinden bazılarının dokunulmazlıklarının kalkacağı yönündeki gelişmelere ilişkin de açıklama yaptı. Işık, “Tabi süreç ne getirir bilmiyoruz. Olay şu anda komisyonda. Komisyonda çıkacak olan kararın ardından nasıl bir gelişme olur, onu bilemiyoruz. Ancak umuyoruz ki iyi bir çıkış yolu bulunur. Biz istiyoruz ki bu olaylar kimsenin huzurunu bozmasın” dedi.

Dokunulmazlık konusunun geçmişten bugüne kadar yanlış anlaşıldığına vurgu yapan Faruk Işık, dokunulmazlığın milletvekillerine suç işleme yetkisi vermediğini, kürsü konuşmaları ve diğer beyanatlarla ilgi ayrıcalık tanıdığını ifade etti.

Bu konu ile ilgili olarak AK Parti içerisinde herhangi bir görüş ayrılığı olmadığını kaydeden Işık, “Bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da AK Parti içerisinde herhangi bir görüş ayrılığı olmaz. Genel merkezimizin verdiği kararın arkasında bütün milletvekilleri durur. Karar aşamasına gelindiği zaman AK Parti bir bütündür, farklı bir ses çıkmaz” dedi.

Sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu söyleyen Işık, “Biz sorunların mecliste çözülebileceğini yıllardan beri söylüyoruz. Millet bizi bu sorunları çözmek için parlamentoya gönderdi. Oranın dışında bu sorunları çözme imkanı yoktur. Sayın Başbakanımız da bunu öneriyor. Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde sorun varsa bunun tek konuşulacağı yer, tek merkez meclistir. Biz herkese doğru yolu gösteriyoruz. Sorunların bu şekilde çözüleceğini söylüyoruz. Çözüm sokakta değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndedir. Biz zaten sokaktan gittik. Sokaklarda gördüğümüz sorunları parlamentoda çözmek için gittik. Bunun başka bir çözüm yolu da yoktur” diye konuştu.

“FİŞLEME OLAYI ARTIK SUÇ SAYILIYOR”

Ülkeye 25 yıl hizmet ettiğini belirten Işık, “Ben 25 yıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevleri yaptım. Ben Kürt sorununun nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. 2002 yılından önce annemle telefonda Kürtçe konuşamıyordum. Çünkü korkuyorduk. Herkes fişleniyordu. İleride bu konuşma yüzünden istikbalimiz tehlikeye girebilirdi. Annem bile bunun için telefonda benimle Türkçe konuşuyordu. Ama artık eski günler geride kaldı. Fişleme olayı resmen suç sayılıyor. Anadilde savunma hakkı getirildi.

Tabi ki her şey tamamen çözülmedi. Birtakım değişikliklerin yapılması gerekiyor ve yapılacaktır. Bunlar içinde yasal değişiklikler yapılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA