Twitter'dan Instagram'a dev teklif

Instagram'ın Facebook'un teklifini kabul etmeden önce Twitter'dan teklif aldığı ortaya çıktı.

Twitter'dan Instagram'a dev teklif
Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram 'ın, Facebook'un 1 milyar dolarlık teklifini kabul etmeden önce, Instagram'ın teklifini kabul ettiği ortaya çıktı.

Instagram CEO'su Kevin Systrom, Facebook ile anlaşmadan önce Twitter ile sözlü olarak 525 milyon dolara anlaştıklarını fakat sonrasında anlaşmayı durduklarını belirtti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Instagram 'ın CEO 'su Kevin Systrom, Ağustos ayında Twitter ile Instagram satışı ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını, hatta sözlü olarak 525 milyon dolar değerinde bir anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Ağustos ayı sonunda Instagram'ı satın alan Facebook 'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram 'ı satın almak için 1 milyar dolar harcadıklarını belirterek, 'Bu Facebook için önemli bir dönüm noktası çünkü ilk kez çok sayıda kullanıcısı olan bir şirket ve ürüne sahip oluyoruz ' diye konuşmuştu.

Facebook 'un San Francisco merkezli Instagram için ödemeyi nakit ve hisse olarak yaptığı, şirketin 10 çalışanını kiraladığı, anlaşmanın haziran ayının sonuna kadar sonlandırılmasının beklendiği belirtildi.

Yakın bir süre öncesine kadar sadece Apple aygıtlarında mevcut olan Instagram, kişilerin mobil araçlarıyla çektikleri fotoğrafları filtrelemelerini, bunları arkadaşları ve yabancılarla paylaşmalarını sağlıyor. Bazı filtrelemeler, fotoğrafları 1970 'lerde ya da Polaroid kameralarla çekilmiş gibi gösteriyor.