Eski Bakan Hasan Celal Güzel Açıklaması

Eski Bakan Hasan Celal Güzel, ''Halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı parayla ödediği vergilerle alınan tankı ve silahı, bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık asker, subay, general değil, bir şaki, bir hayduttur'' dedi.

Güzel, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından İlahiyat Fakültesi salonunda düzenlenen ''Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri'' konferansında yaptığı konuşmada, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerinde şüpheler bulunduğunu söyledi.

Güzel, ''Bu ne biçim adli tıp ki oylamayla karar alıyor. Kardeşim sen pozitif ilim yapıyorsun. Bu, bir bilim. Bilimin kararı oylamayla çıkar mı- Kuruma siyasi bir baskı olduğu anlaşılıyor. Adli Tıp Kurumu'nun geçmişi de temiz değil'' diye konuştu.

-''Özal şehit edildi''-

Özal'ın hem dış hem de içerideki darbeci ve Ergenekoncu grubun hoşuna gitmeyen işler yaptığını ve bu yüzden tehlike içinde bulunduğunu savunan Güzel, Devlet Denetleme Kurulu'nun çalışmaları, savcılığın otopsi yapmaması, otopsi yapılmadan defin kararı çıkarılması gibi şüpheye düşüren durumların ortada olduğunu anlattı.

''Özal'ın vücudunda zehir bulundu'' diyen Güzel, ''Şimdi 'zehir yok' demiyorlar, 'zehir var ama zehirlemeyecek kadar' deniliyor. Gizli tanık 9 ay önce Özal'ın hangi zehirlerle zehirlendiğini açıklıyor. Otopside aynı zehirler çıkıyor. Siz bundan şüphelenmez misiniz- Yani ben bunun mutlaka bir suikast olduğunu, rahmetlinin şehit edildiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

-''Ordu düşmanı bir insan değilim''-

Anti militarist, ordu düşmanı bir insan olmadığını ifade eden Güzel, tam tersine, memleketsever, vatansever, aynı zamanda orduyu ''peygamber ocağı'' olarak telakki eden biri olduğunu vurguladı.

Güzel, ''Eğer o tank Türkiye'yi müdafaa etmek için, savunmak için gidiyorsa arkasından bu yaşıma rağmen koşarım. Onunla beraber olurum ama halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı parayla ödediği vergilerle alınan tankı ve silahı bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık asker, subay, general değil, bir şaki, bir hayduttur'' ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından MŞÜ Rektörü Nihat İnanç, Güzel'e plaket verdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA