Akıllı Telefonunuzla İngilizce Öğrenin

British Council tarafından hazırlanan ücretsiz mobil uygulamalar; Android Apple, Nokia, Samsung ve Blackberry işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerle yeni kelime öğrenmeye ve dil bilgisi kurallarını gözden geçirmeye olanak tanıyor.

Akıllı Telefonunuzla İngilizce Öğrenin
Uygumalara British Council LearnEnglish sitesinden (https://learnenglish.britishcouncil.org/en/apps) ulaşılabiliyor. British Council’in hazırladığı uygulamaların içinde Big City Small World gibi oldukça eğlenceli, merak uyandırıcı ve heyecanlı diziler de yer alıyor. Tess ve Ravi isimli iki arkadaşın maceralarını 20 dakikalık bölümler halinde sunan Learn English Elementary Podcasts serisinde, dinlerken okuyabileceğiniz metin ve sorular bulunuyor.

İnteraktif kelime defteri MyWordBook çok daha fazla kelime öğrenme imkanı sunuyor. British Council, bu uygulama ile İngilizcede sıklıkla kullanılan kelimelerin çevirilerinin yanı sıra resimler, sesler ve örnek cümlelerle kelimeleri hatırlamanıza yardımcı olacak bilgiler veriyor.

Ipad için hazırlanan Sounds Right uygulaması sayesinde İngilizce sözcüklerin telaffuzları öğretiliyor.

İngilizce öğrenirken eğlenmek isteyen kullanıcılar ise WordShake ve 60 Second Word Challange kelime oyunları ile zamana karşı yarışıyor.

Öte yandan kullanıcılar, Johhny Grammar ile dil bilgisi kurallarını gözden geçirme, yarışma ve kazandıkları puanları Facebook’ta arkadaşlarıyla paylaşma olanağına sahip. Yarışmada ayrıca İngilizce dil bilgisinde sık yapılan hatalar ve doğruları gösteriliyor .
Kaynak: İHA