Tavşanlı'da 'demokrasi Ormanı'

Tavşanlı’da bulunan siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri 'Demokrasi Ormanı' projesi kapsamında 150 adet fidan dikti.

Tavşanlı'da 'demokrasi Ormanı'
Tavşanlı’da siyasi parti başkanlarının her ay düzenlediği toplantıda alınan karar doğrultusunda Şahmelek mevkiinde toplam 150 adet boylu fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Tavşanlı’da bulunan siyasi partilerimiz ülkemize örnek olacak güzellik içersinde belli dönemlerinde bir araya geliyorlardı ve ilçenin sorunlarını konuşuyorlardı. Bunun tecessüm etmiş halinde olmuş unsurlarından birisi de ilçemizde ağaçlandırma faaliyetlerine önem verilmesinin bir sonucu olarak ortak ağaç dikimiydi. Demokrasi ormanı teşkil edilmesiydi. Bu güzel çalışmaya bizlerde destek vermiş olmaktan büyük bir mutluluk duymuş oluyoruz. Tavşanlı ilçemizde birlik ve beraberliği tüm ülkemizde örnek teşkil etmesi dileğiyle bizde burada ağaç dikiminde arkadaşlarımızla beraberiz. Desteklerinden dolayı Orman İşletmemizin çalışanlarına da buradan teşekkürümü ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

"ORMANLAR MİLLİ SERVETİMİZ" Belediye başkanı Mustafa Güler, “Ağaç dikme töreninde Tavşanlı’nın birlikteliğini görmekten son derece mutluyum. Bu birliktelikte bugün siyasi partilerin tamamı var, sivil toplum örgütleri var. Devletin temsilcisi Orman Bölge Müdürlüğümüz var. Umarım ki bu birliktelik ülkemizin özlediği dayanışmaya da vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Kütahya Orman bölge Müdürü Kenan Eryiğit, “Ormanlar milli servetimizdir aynı zamanda hepimizin ortak değeridir. Ormanlarımıza emanet hassasiyetiyle yaklaşmalıyız. Bizler kıyamet koparken dahi elinizden bir fidan varsa dikin diyen bir inanç sistemi ile büyüyen nesiliz. Tavşanlı’daki bu örnek proje içinde emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN" AK Parti İlçe başkanı Mehmet Demir, “Almış olduğumuz karar doğrultusunda Tavşanlı'da 'Türkiye’de bir örnek olsun' diye bütün siyasi parti ve sivil kuruluşlarının adına ve bütün önde gelen Tavşanlı insanlarının adına ağaç dikme kampanyasına karar kıldık. Bu doğrultuda kaymakamımızın, orman bölge müdürümüzün destekleriyle bu bölgeyi demokrasi ormanı yapmayı uygun bulduk. Bu anlamda da bütün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bunu Türkiye’de örnek olmasını bekliyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Şentürk ise, “Siyasi partiler olarak her ay bire araya gelip toplantılar düzenliyoruz. Son toplantımızda da bu projeyi kararlaştırmıştık ve bugün hayata geçirmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Akın Kaygısız da, “Uzun süreden bu yana süregelen birlikteliğin meyveleri bunlar. İnşallah Türkiye’ye örnek oluruz. Tavşanlı ortak paydasında yapılacak her yapılacak her proje bu fidanlar gibi yeşerir diye umut ediyorum” dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil Poyraz, ‘İlçemizdeki birlik ve beraberliğin tablosudur burada yaşanan. Bu dayanışma inşallah önümüzdeki yıllara da taşınır” diye konuştu.

Millet Partisi İlçe Başkanı Halil Özcan, “Ben istiyorum ki ormanlarımız bir sıradağlar şeklinde ülkemizin her yerinde çoğalsın. Bu ormanlarımız saygı, sevgi ve birliktelik yumağı oluştursun” dedi.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Memiş Deniz, “Tavşanlı’da köklü bir beraberlik var. Tüm bayramlarda ve bu tür etkinliklerde bir araya geliyoruz” dedi.

TTSO Başkanı Davut Efe, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bugün bu kampanyaya sebep olan siyasi partilerimize ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA