Psikiyatrist Yurdakul Açıklaması

''Ayna'' filminin gösterimi Adana Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı.

' 'Kadına Şiddete Son'' konulu ''Ayna'' adlı filmin gösteriminin ardından konuşan psikiyatrist Sabri Yurdakul, kadına şiddet uygulamanın acizlik olduğuna inanmadığını belirterek, şiddet uygulayan insanların çok daha aciz durumdayken olaylara tepki vermediklerini söyledi.

Şiddete başvuran erkeklerin karısına ve çocuklarına zarar vermeyi kendisine verilmiş bir hak olarak gördüğünü belirten Yurdakul, şunları kaydetti:

''Bu cahillik ve acizlik değildir. Şiddet çocuklukta öğrenilen ve ileri yaşlarda kontrolden çıkan bir davranıştır. Şiddet, çocuk yaşlarda öğrenilen bir davranış ve bunun önüne çocuklukta geçmemiz gerekiyor. Şiddet geçmişe göre az ancak daha fazla göz önünde. Bana gelen anneler babalar çocuklarına vurduktan Sonra çok üzüldüklerini söylüyorlar. Bende onlara 'siz üzülebilirsiniz ancak çocuğunuz büyüdüğünde başkasına vurduğu zaman üzülmeyecek' diyorum. Çünkü çocuk şiddet uygulamanın kendisinin hakkı olduğunu düşünecek. Evde çocuklarımızı yetiştirirken şiddetten uzak yetiştirelim.''

Muhabir: Ömer Yıldız

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA