Yaşlı Çifti Kargocu Kurtardı

Çorlu'da meydana gelen yangında alevlerin ve yoğun dumanın arasında kalan yaşlı çifti gözünü kırpmadan eve giren bir kargocu kurtardı.

Yaşlı Çifti Kargocu Kurtardı
Yaşlı çifti göz gözü göremeyecek şekilde evi dolduran dumanların arasından alan kargocu tesadüfen olay yerinde olduğunu ve tereddüt yaşamadan eve girdiğini söyledi.

Çorlu'da Bağlariçi Mevkii Kirazlı Sokak üzerinde yer alan 3 katlı binanın 2. katında ikamet eden Gülhanım Aydın ve Cahit Aydın çiftinin ikamet ettiği daireden dumanlar ve alevler yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar, polis ve itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Apartman sakinlerinin dairede yaşlı bir çiftin ikamet ettiğini bildirmeleri üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri de sevk edildi. Daireden çıkan duman ve yükselen alevleri gören bir kişi ise tereddüt yaşamadan binaya girerek yaşlı çifti alevlerin ve dumanların arasından çekip alarak bina dışına çıkarmayı başardı.

Yangının meydana geldiği binanın karşısında bulunan apartmana kargo teslim etmek üzere geldiğini ve binadan yükselen alevleri gördüğünü belirten kargocu Deniz Gökçe: “Önce hangi daire olduğunu anlamaya çalıştım. Daha sonra da daireden içeri girerek içeridekileri dışarıya çıkardım. İçeri girdiğimde her taraf dumanla kaplıydı. Yaşlı amca yanan battaniyeyi söndürmeye çalışıyordu. Hemen onu dışarı çıkardım” dedi.

Binadan çıkmayı başaran ve yaşadıkları panik yüzlerine yansıyan Aydın çifti olay yerine gelen 112 Acil Servisi ambulansında yapılan ilk müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak müşahede altına alındı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığı olayda, Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale ederek yangını söndürdü. Yangının tutuşan bacanın, plastik olan baca kapağını eritmesi ve tutuşturması nedeniyle çıkmış olabileceği kaydedildi. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ile ilgili inceleme başlattı .
Kaynak: İHA