'Ya gebesiniz ya da değilsiniz!'

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmesine 'hamilelik' tartışması damgasını vurdu.

'Ya gebesiniz ya da değilsiniz!'
CHP Milletvekili Haydar Akar, Boğaziçi Üniversitesi'nin vatandaşlarla 16 ilde yaptığı, 'Avrupa Algısı ' anketinin sonuçlarını okuyarak, hükümetin yanlış politikaları yüzünden vatandaşların hızla AB'den uzaklaştığını öne sürdü. Ardından CHP'li Akar ile Bakan Bağış arasında gebelik tartışması çıktı.

İşte özetle o tartışma:

Akar: Bir toplantıda AB üyeliğini hamileliğe benzeterek 'Ya hamilesinizdir, ya da değilsinizdir; yarı hamilelik olmaz ' demiştiniz. Sayın Bakan sayenizde Avrupa'nın gözünde bu hamilelik düşükle mi sonuçlanmıştır?

Bağış: Türkiye'nin üyeliği dışında alternatif önerilerde bulunanlara karşı, ben aynı gebelik gibi 'Ya gebesinizdir ya da değilsinizdir ' örneği veriyorum. Ben, hamile olmakla olmamak arasınta tıpta başka bir yolun olduğunu bilmiyorum. Sayın vekilimizin eğer bu konuda bilgisi varsa tıp dünyasını da aydınlatsın.

Akar: Düşük var düşük! Gel, gel, öğreteyim sana.

Bağış: Ben milletimin hukukunu korumak gibi bir kaygı duyuyorum ve bundan Avrupalıların -bu söylemlerle- rahatsız olduklarını izliyorum ama benim bazı milletvekillerimin bundan gocunmasını anlayamıyorum. Bu sancı niye? (...)

Akar: Başka ne başardın, konuşuyorsun oradan.

Bağış: (...) Sayın vekil, 'Kaç fasıl açıldı' diye sordu. 33 faslın 13'ü açılmıştır bugüne kadar, açılmayan 20 faslın 17'si üzerinde siyasi engel vardır, istesek de açamıyoruz. Biz de o konuda dik bir duruş sergiliyoruz (...)

Akar: Neyi başardın neyi? Başardığın bir tek şeyi söyle! Bir tek vizeyi söyle, bir tek şeyi... Neyi başardın be!

Bağış: Aldın cevabını otur aşağıya...