Trafik Levhaları Büyükşehir'den

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde trafik güvenliğini sağlarken, bir taraftan da bünyesinde kurulan atölyede levha imalatı yapıp kentin dört bir yanına bu levhaları dikiyor.

Trafik Levhaları Büyükşehir'den
42 Evler Soğuk Hava Deposu yanında Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan levha atölyesinde, 2011 yılında, 10 bin adet levha imalatı yapıldı. Atölyede ayda 800 ila Bin 200 levha 6 personel tarafından imal ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü trafikte güvenlik ve araç seyirlerinde düzeni sağlamak, yayaları ve vatandaşların huzurunu korumak için tüm birimleri ile birlikte çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi levha imalatı birimindeki levha atölyesinde çalışan belediye işçileri, kentin trafik levhalarını Büyükşehir’in imkânları ile üretiyor. Üretilen levhalar kentin her köşesine gönderilerek trafikte güveni sağlanıyor.

Tecrübeli levha ustalarının tamamen el işçiliği ile ürettiği çeşitli ebat ve boyutlardaki tabelalar önce tasarım ofisinde ihtiyaca göre çiziliyor. Ham olarak alınan sac levhalar önce gece görünürlüğü olan dayanıklı folya ile kaplanıyor. Ardından işçiler tarafından tasarlanan trafik işaret figürleri basılıyor. Atölyede en çok; Park yasağı, durma duraklama levhası, taşıt giremez, refüj başı ek levhası, dur-geç, hız limit tabelası, sağa-sola viraj, yaya geçidi, öğrenci geçişi, klakson çalmak yasaktır, silah atmak yasaktır gibi birçok özel tabelalar yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen kendi üretimi olan malzemeler yine kendi personeli tarafından ilçelerde gerekli yerlere monte ediliyor .
Kaynak: İHA