Karabalık'tan ''Ekolojik Köy''e Ziyaret

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ''Ekolojik Köy Projesi''nin uygulandığı Ketenciler köyünde projeye katılan kadınlarla bir araya geldi.

Köydeki Kafkas Kültür ve Güzelleştirme Derneği'nde kadınlarla bir araya gelen Karabalık, burada yaptığı konuşmada, projeyi köylerde de uygulamayı hedeflerini belirterek, 7 ay önce Ketenciler köyünde 10 kadınla başlanan projenin son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Karabalık, projeye katılan köy kadınlarının ürettikleri sos, reçel, salça ve yöresel birçok ürünün çok fazla talep gördüğünü vurgulayarak, daha önce köyü ziyaret eden turistlerin tekrar geldiklerini kaydetti.

Projede geldikleri noktanın umut verici olduğunu dile getiren Karabalık, ''Turizmde, doğal hayatın sürdürülebilirliği adına bu çok önemli. Buradaki turizm faaliyetinde olduğu gibi doğa korunurken ticari faaliyette arttırılmış oldu'' diye konuştu.

Karabalık, organik ürünlerle projenin başarılı olacağına dikkati çekerek, ''Bu, sizin sayenizde olacak. Sizler burada büyük bir değişim sağlarken, biz de sizin destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Bu projeyi diğer köylerde de hayata geçirmek için sizler örnek olacaksınız. Diğer köylerde de bu 10 kadın kardeşimiz gibi önderler arıyoruz'' diye konuştu.

Projeye katılan kadınlar ise projeye verdiği destek için Karabalık'a teşekkür ederek, turistlerin köyü daha rahat bulabilmesi için yollara yönlendirme tabelası yapılmasını istedi.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA