İzka, Yeni Mali Destek Programı Açıkladı

İzmir Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programını başlattı.

İZKA'dan yapılan açıklamada, program kapsamında kar amacı güden kuruluşlar için 15 milyon lira, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için de 10 milyon da lira kaynak ayrıldığını belirtildi.

Programa kar amacı güdenler kategorisinde KOBİ'ler, kooperatifler ve birlikler, kar amacı gütmeyenler kategorisinde ise yerel yönetimler, üniversite rektörlükleri ve organize sanayi bölgelerinin başvurabileceği ifade edildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, programın, ildeki mevcut yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasında ve orta ve uzun vadede enerji konusunda dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir katkı oluşturacağını bildirdi.

Programın birinci önceliğinin yenilenebilir enerji sistemlerinin ve çevre teknolojilerinin tasarımına ve üretimine yönelik olacağını ifade eden Kıraç, diğer önceliklerin ise yenilenebilir enerji kaynaklarından lisanssız elektrik üretimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ısıtma, kurutma, soğutma ve ulaştırma amaçlı kullanımına yönelik olduğunu kaydetti.

Muhabir: Tolga Albay

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA