İlkadım’dan 'geleneksel 3. Basın Gecesi'

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleneksel 3. Basın Gecesi Ödülleri” sahiplerini buldu.

İlkadım’dan 'geleneksel 3. Basın Gecesi'
My House Hotel’de düzenlenen ödül törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanı sıra İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Osman Kara, gazete, televizyon, dergi ve internet sitelerinin yönetici ve muhabirleri katıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ödül töreninde bir konuşma yaptı. Demirtaş, “Sizler, bu şehrin ekranı, uzun tarihi süreç içerisinde tarihi vesikalarını oluşturanlarsınız. Bu şehrin kılavuzu, şehri yönetenlerin bazen rehberi, bazen de mahmuzusunuz. Biliyorum ki sizler de çok zor şartlarda çalışıyorsunuz. Çok emek harcıyor, az kazanıyorsunuz. Bu mesleği birçoğunuzun paradan daha ziyade idealleriniz için yaptığını da biliyorum. Gerçekten yükünüz ağır, yolunuz uzun ve meşakkatli. Tıpkı insanın hayatta kalması için 24 saat kalbin çalıştığı gibi, siz de ülkenin demokrasisi için 24 saat çalışmak zorundasınız” dedi.

İlkadım Belediyesi'nin projelerinden de bahseden Demirtaş, “Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitimden spora, kültürel faaliyetlerden altyapı çalışmalarına kadar her alanda eksiksiz hizmet vermenin gayreti içinde olduk. 2012 yılında sokaklara iddialı bir giriş yaptık. Türkiye’de model olacak çalışmayla aynı anda 500 sokağımızı hizmetle buluşturduk. Söz verdiğimiz gibi Halk Ekmek Fabrikası projemizi hayata geçirdik. ‘Çöpünüz Altın Olacak’ projesiyle geri dönüşümü bilinçlendirirken, çöp konteynırlarını yerin altına koyarak temizlikte kararlı bir atım attık. Eğitime yaptığımız yatırımlarla gençlerimize eksiksiz eğitim-öğretim görebilecekleri mekanlar hazırlarken, Trafik Eğitim Pistiyle çocuklarımıza eğitimin eğlendirici özelliğiyle, trafik kurallarını zihinlere kazıyacağız. ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ inancından hareketle ihtiyaç sahiplerine Hilal Kart uygulamasını yaygın bir şekilde başlattık. ‘Bana bir ekmek parası’ diye avuç açan yoksul vatandaşlarımızın tamamının ekmeğini karşılayan ‘Askıda Ekmek’ projesini başlattık. Bununla birlikte Sevgi Evleri, Kongre ve Ticaret Merkezi, Anadolu Kültür Merkezi, SAMBİS, Kentsel Dönüşüm projeleri, Uydu Kent projesi, Gençlik Merkezleri projesi, Her Mahalleye Bilgi Evi, üniversite ve sanayide ücretsiz çorba ekmek dağıtımı, Tekstilde Kadının Adı Var, bilişim projeleri, Yaşayan Tarih Mecidiye projesi, araç filosu ve yeni belediye hizmet binası gibi birçok projeleri gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Demirtaş konuşmasını ‘Gazeteci’ adlı şiirle noktaladı

Başkan Necattin Demirtaş'ın konuşmasından sonra şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra internet gazeteleri, yerel gazeteler, dergiler ve televizyonlara “Geleneksel 3. Basın Gecesi Ödülleri” İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından verildi.

Kaynak: İHA