Dershane İşbirliği

Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, YGS ve LYS'de öğrencilerin başarısını artırabilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Okul Müdürü Haydar Çoban, öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi destekli kurslar açtıklarını, ayrıca kendi öğretmenleriyle öğrencilere ek çalışmalar yaptırdıklarını belirtti.

Her ay deneme sınavları yaptıklarını ifade eden Çoban, ''Çalışmalarını yeterli görmediğimiz öğrencilerimizin başarılarını yükseltmek için bu öğrencilerimiz için bir arkadaşımızı görevlendirdik. Her öğretmen belli öğrencilerimizi takip ediyor. Dershane yöneticileri ile yakın ilişki içinde başarı takibimiz oluyor'' dedi.

Öğrencilerin dershanedeki devam ve devamsızlığını takip ettiklerini kaydeden Çoban, şunları söyledi:

''Dershanelerin yaptığı deneme sınavlarının sonuçlarını alıp öğrencilerimizin başarılarını kontrol altında tutuyoruz. Bu yıl da Türkiye'de örneği görülmeyen bir ilke imza attık. Dershane yöneticileriyle yaptığımız görüşme sonucu haftada bir gün dershane öğretmenlerini etüt yapmak üzere okulumuza getiriyor, idarecilerimiz ve rehber öğretmenlerimizin kontrolünde cuma akşamları saat 18.00-21.00 arası etüt yapıyoruz. Günlerin çok kısaldığı bugünlerde yatılı öğrencilerimiz soru çözdürmek, konu anlattırmak için koşturmak zorunda kalmıyor.''



Muhabir: Muhammet Taş

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA