CHP Gümüşhane İl Başkanı Özdamar'dan Açıklama

CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar, insanların arazilerini para karşılığı, Mastıra köyünde faaliyetini sürdüren maden işletmesinin köy mezarlığını zorla boşaltmaya kalkıştığını öne sürdü.

Özdamar, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'nin ekonomik yönden kalkınmasının herkesin arzusu olduğunu belirtti.

Gümüşhane ekonomisine bakıldığında bunun ne denli başarısız olduğunu herkesin bildiğini savunan Özdamar, şunları kaydetti:

''Böylesine bir ortamda kent ekonomisine katkı yapacağı iddiasıyla ortaya çıkan işletmeler, dirimize fayda sağlamadığı gibi ölülerimizi de rahatsız etmektedir. Mastıra köyünde faaliyetini sürdüren maden işletmesi köy mezarlığını zorla boşaltmaya kalkışmıştır. İnsanların arazilerini para karşılığı, para kabul etmeyenlerin zorla, tehditle yerleri elinden alan bir firmayla karşı karşıyayız. Bu firma gözünü şimdi mezardaki ölülerimizin yerine dikmiştir. Günahtır, ayıptır. 'Buraları bize verin, bize satın' diyorlar. Soruyorum o firma yetkililerine, acaba siz ölülerinizi kaça satarsınız- Bunun düşüncesi bile içinde Allah korkusu olan, vicdanı olan birinin beyninin ucundan geçmez. Olayın bir başka boyutu da mülki amirlerin mezarlığın yer değiştirmesine karşı sergiledikleri tutumdur. Kimse ölümüze yapılan bu saygısızlığı görmüyor, görmek istemiyor. Konunun takipçisi olacağız.''

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA