Başkent’te Karla Mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kentin özellikle yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent’te Karla Mücadele
Sabah saatlerinde şiddetini artıran ve İncek, Kepekli, Ahlatlıbel gibi yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda önlemlerin çok önceden alındığını, bölgedeki yolların sürekli olarak temizlenerek trafiğe açık tutulduğunu belirten yetkililer, Başkent genelinde sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar ve ana arterlerde herhangi bir sorun bulunmadığını söylediler. Kar yağışının şehir merkezinde şiddetini artırması ihtimaline karşın da 30 adet özel donanımlı kar küreme aracı (unimog), 10 adet ataco, 40 adet kürekli kamyon, 145 adet kamyon, 60 adet ekip aracı, 22 adet greyder, 22 adet loder, 22 adet hidromek kepçe ve 18 adet dozer olmak üzere toplam 369 aracın hazır halde beklediğini ifade eden yetkililer, bin 565 personelin vardiyalı olarak 24 saat görev başında olduğunu bildirdiler. Karla mücadele için Başkent genelinde her türlü donanımla hazır olduklarını, yağışın devam ettiği yerlerde de bir sorun bulunmadığını belirten yetkililer, “Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına karşın sorumluluğumuzdaki hiçbir yolda bir kapanma, trafik sıkışıklığı ve benzeri bir durum yaşanmıyor. Kar yağışının devam etmesi ve şiddetini artırması durumuna karşın da tüm personelimiz hazır şekilde bekliyor” diye konuştular.

Belediye yetkilileri, vatandaşların da kış ve kar yağışı koşullarına göre hareket etmelerini, özellikle araçlarına kış şartlarına uygun lastik takmaları gerektiğini de belirterek, “Vatandaşlarımız ellerinden geldiğince toplu taşım araçlarını kullansınlar” dediler

Kaynak: İHA