Sodes’le Hayalleri Gerçek Oldu

Muş’un Korkut ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ‘SBS, YGS-LYS Hepsi Formalite, SODES’le Hepsi Cebimde Projesi’ kapsamında açılan etüt merkezine devam eden yaklaşık 120 öğrenciden bazıları ilk defa sinemaya geldiklerini ve hamburger yedikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Sodes’le Hayalleri Gerçek Oldu
Maddi durumu düşük ailelerin başarılı çocukları için ilçede kurulan etüt merkezi, öğrencilere sosyal ve kültürel aktiviteler sunmaya devam ediyor. Yaşları 8 ile 16 yaş arasında değişen öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından minibüslerle Muş’a getirilip doyasıya eğlendiler. Öğrenciler, ilk defa hem sinemaya gelip hem de hamburger yedikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Korkut ilçesine bağlı Karakale Beldesi İlköğretim Okulu öğrencisi olan Neslihan Karakaya, hayatında ilk defa sinemada film seyrettiğini söyledi.

Karakaya, “İlçe kaymakamımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü ilk defa sosyal aktivitelere katılıp sinemaya gidiyoruz. Bu tür organizasyonlar bizim başarılı olmamızı sağlayacaktır” dedi.

Ayşe Şipal ise, bir ilki yaşadıklarını söyleyerek, “Bizim ilçemizde bulunan ilkokulumuzda öğrenciler ve ben ilk defa sosyal faaliyetlere katılıyoruz. Kaymakamız ve öğretmenlerimize bize bunu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Çelik ise, etüt merkezine gelen öğrencilere her türlü sosyal imkanı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Çelik, “İlçemizin eğitim seviyesini yükseltmek ve başarı elde etmek için planlarımızı yaptık. Başarıyı yakalamak için de etüt merkezi açtık. Bu kapsamda 100’den fazla öğrencimizi seçtiğimiz öğretmen kadrosu ile sınava hazırlıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimize sadece ders ve bilgi vermeyi düşünmüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunmasını sağlıyoruz. İşte bugünde öğrencilerimizi sinema ile tanıştırmak için buradayız. Çocuklarımızın birçoğu hayatlarında ilk defa sinemaya geldiler. Sadece sinema değil, eğlence merkezine de götürüp eğlenmelerini sağlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA