Kaymakam Sonel, Okul Müdürleriyle Buluştu

Seydişehir'de Kaymakam Tuncay Sonel başkanlığında eğitimle ilgili toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık salonunda düzenlene toplantıya Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Şube Müdürleri Yasin Öşekci, Türkmen Çağrı, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız ve ilçede görev yapan okul müdürleri katıldı.

Eğitim camiası olarak daha önceden yapılan başarılı çalışmaların olduğunu ifade eden kaymakam Tuncay Sonel; şunları kaydetti:

''Bu kapsamda bu başarılara katkı yapan kaymakamlarımız, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız en önemlisi de siz değerli idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. İnşallah özellikle SBS'de elde edilen başarının devam ettirilmesi LYS'de daha çok başarı elde edilebilmesi, okul öncesinde ve okuma yazma kurslarında çıtanın daha da yukarıya çıkartılması için el birliği ile çalışacağız. Bu bir ekip işi, biz fikriyle özverili çalışarak yanımıza sivil toplum örgütlerimizi, hayırseverlerimizi, esnafımızı kısaca Seydişehir ailesini alarak bu işi hep beraber daha da yükseklere taşıyacağız.''

Seydişehir'de bu yıl bin 129 sekizinci sınıf öğrencisinin SBS'ye, 838 onikinci sınıf öğrencisinin ise LYS'ye gireceğini belirten Kaymakam Sonel; ''İnşallah başarı çıtamızı daha da yükseltiriz. Ayrıca şuan okuma yazma da yüzde 76 oranındayız, inşallah bunu yüzde 90'ların üzerine çıkarırız. İki bin 42 öğrencimizin ihtiyaçlarının karşılanması için özel bir giyim firması ile görüştük. İnşallah şubat ayında öğrencilerimize ücretsiz giyim yardımlarımız olacak. Oku kitabını al altını, yeteneklerimi keşfediyorum gibi projelerle de öğrencilerimizin yanında olacağız. Yeter ki onlar en iyi şekilde okusunlar ve güzel bir yerlere gelerek bu memlekete güzel işler yapsınlar'' dedi.

Sonel, yaptığı toplantıda daha önce görev yaptığı yerlerdeki çalışmalarından da örnekler vererek, özellikle başarıda söz sahibi olan idareci ve öğretmenlerin taltif edileceği, ayrıca yurt içi ve yurt dışı gezilerle de ödüllendirileceği belirtti.

Muhabir: Kadriye Kasap

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA