Çubuk Belediyesi Kışa Hazır

Çubuk Belediyesi kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli tüm önlemleri aldı.

Çubuk Belediyesi Kışa Hazır
Makine parkında bulundurulan toplam 25 araç ile 137 personelin kış için hazır hale getirdiği bildirildi.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kar ve buzlanmaya karşı gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, makine parklarında bulunan 2 adet özel donanımlı kar küreme aracı, 10 adet kamyon, 3 adet ekip aracı, 2 adet greyder, 8 adet hidromek kepçe olmak üzere toplam 25 aracı hizmete hazır hale getirdiklerini ve buna ilaveten yağışlı havalarda 137 personelin de 24 saat görev yapacağını söyledi.

Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri Müdürlükleri ile diğer müdürlüklerin birlikte Çubuk genelinde 6 ekip halinde çalışma yapacaklarını ifade eden Başkan Özden, "Gece ve gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak kar timi oluşturuldu. Buna göre 23 mahalle 4 bölgeye ayrılarak, meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Kar yağışı ile çalışmalara başlayacak ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmalarını gerçekleştirecek. Karın yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarında kullanılacak güçlü araç filosu ile ekipler, ilk olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergahları daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapacak. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak. Vatandaşlarımız kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları belediyemizin 837 37 67 ve 837 1 444 numaralı telefonlarını arayarak iletebilecekler" dedi.

Başkan Özden, karla mücadele için yeterli ekip ve tuz stoklarının mevcut olduğunu da kaydetti.

Belediye olarak kendilerinin kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri alırken, vatandaşların da tedbirli olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Özden, vatandaşlardan araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarını ve kar lastiklerini takmalarını istedi

Kaynak: İHA