Başbakan Zeydan Açıklaması

Libya Başbakan Ali Zeydan, Cezayir, Nijer, Cad ve Sudan'daki resmi temaslarına ilişkin, ''Komşu ülkelere yaptığım ziyaretlerin ana gündem maddesini güvenlik oluşturdu'' dedi.

Resmi temaslarını tamamlayıp ülkeye dönen Zeydan, düzenlediği basın toplantısında, ziyaret etiği ülkelere, Libya'nın bundan sonra çevresindeki ülkeler için ''bir rahatsızlık kaynağı olmayacağı'' mesajını verdiğini belirtti.

''Ziyaretlerinin ana gündem maddesini güvenlik konusunun oluşturduğunu'' ifade eden Zeydan, ''sınır güvenliği ve yasa dışı göçün engellenmesi'' gibi konuları da ele aldıklarını, komşu ülkelerin Libya'nın güvenliği konusunda elinden gelen gayreti gösterme sözü verdiğini kaydetti.

Zeydan, Cezayir, Sudan ve Nijer'in sınır güveliği konusunda fiilen Libya ile ortak hareket etmeye başladığını belirterek, bu ülkelerle sınır kapılarının en kısa zamanda belirleneceğini bildirdi.

Zeydan, Nijer ve Cezayir'de ikamet eden devrik lider Kaddafi rejiminin yetkililerinin Libya'ya teslim edilmesiyle ilgili resmi talepte bulunduğunu ancak konuya ilişkin hukuki prosedürlerin zaman alacağını söyledi.

Başbakan Ali Zeydan, Cezayir ziyaretinin oldukça olumlu geçtiğini dile getirerek, Cezayir'in, Libya devriminin başarısına destek vereceğini, iki ülke arasında eğitim ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda iş birliğine gidileceğini de dile getirdi.

Muhabir: Usame Bin Hamil/ Emrah Kekilli / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA