Windows başaracak mı

iOS, Android ve Windows'un bugünkü durumlarını biliyoruz. Peki ama 2016'da neler değişecek?

Windows başaracak mı
Microsoft CEO'su görevini yürüten Steve Ballmer, Windows Phone işletim sistemlerine sahip olan cihazların geçen yıla oranla dört kat daha fazla sattığını daha önce söylemişti. Ballmer, tam olarak kaç tane cihaz satıldığını dile getirmiş olmasa da, yapılan bir araştırmaya göre Windows Phone'a olan talebin önümüzdeki yıllarda da artış göstereceği gerçeği ortaya çıkıyor.

IDC'nin Son raporuna göre 2016 yılına kadar akıllı telefonlar arasında Microsoft'un pazar payı yüzde 11.6'ya varacak. Rakam aslında halen küçük görünüyor olabilir ancak şirketin şu andaki pazar payının yüzde 2.6 seviyesinde olduğunu unutmamak gerek. Yine aynı zaman diliminde, Apple'ın iOS'unun yüzde 18.8'den yüzde 19.1'e tırmanacağı öngörülüyor.

Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemiyse şu anda yüzde 68.3 ile akıllı telefon pazarının lideri. Google Android için de 2016 yılına kadar yüzde 63.8 kullanım oranına gerileyeceği söyleniyor. Haklı olarak Windows Phone iyi bir müşteri kitlesi oluşturacak. Blackberry için söylenen de yüzde 4.1'lik pazar payının en fazla yüzde 4.7'ye ulaşabileceği yönünde. Dört yıl Sonra bakalım bu tahminler ne kadar doğru çıkacak...