Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler

Doç. Dr. Mustafa Karataş, Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından muharrem ayı dolayısıyla tertiplenen konferansta vatandaşlara ‘Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler’ konusunda bilgiler verdi.

Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen konferans, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda duygusal anlara imzasını attı. Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu üyeleri ilgi gösterdi. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Bursa Kent Konseyi’nin faaliyetleriyle Bursalılara yeni ufuklar açmak istediklerini dile getirdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, önemli bir günde önemli bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Daha sonra sözü alan Doç. Dr. Mustafa Karataş, ‘Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler’ konusunda görüşlerini dinleyicilerle paylaştı. “Müminin mümine zararı olamaz. Müminin malı, canı, namusu başka mümine haramdır. Biz insanlar karıncayı incitmeyen bir neslin devamıyız” diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, konuşmasında, Peygamber Efendimiz ve aile yaşantısı hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Karataş, kutsal değerlere önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Biz kendi kafamızdan kutsal oluşturamayız. Adem Aleyhisselam’dan bu yana haftanın en kutsal günü cumadır. Hazreti Adem vuma günü dünyaya kondu. Kurban, hac, namaz, oruç bütün dinlerde vardır. Bugün dünyadaki bazı Hristiyanlar bizim namazımıza benzer namaz kılıyorlar. Allah’ın tek olan dini İslam’dır. Bütün dinlerin de özü İslam’dır, öz aynıdır” diye konuştu.

Doç. Dr. Karataş, menkıbeler anlattığı konuşmasında, insanlara kesinlikle zulüm edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “İnsana kıymak, el kaldırmak insana yakışmayan davranışlardır. İnsana yakışan tebessüm etmek, güler yüzlü olmak, sevmek ve saygı göstermektir. Dinimiz de bunu emrediyor. Ama insanoğlu birtakım fitnelerle akla gelmeyecek durumlar yaşatabiliyor. Allah böyle insanlardan korusun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA