Moğolistan Heyeti Gemlik’te

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğiyle düzelenen ‘6. Dünya Moğol Kongresi’ne katılan heyet Gemlik’te Atatepe tesislerinde ağırlandı.

Moğolistan Heyeti Gemlik’te
Türkiye’de ilk kez bu yıl Bursa’da gerçekleştirilen ‘6. Dünya Moğol Kongresi’ katılan Moğolistan kurucu Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ve beraberindekiler Gemlik'te ağırlandı. Atatape tesislerindeki programa Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Moğolistan Bursa Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ’ın yanı sıra Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kerdiğe Türk ve Moğol işadamları katıldı.

Gecede, Kaymakam Işık ve Başkanvekili Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat’a Gemlik’i tanıtan kitap ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Heyette yer alan sanatçılar Mogol kültürüne özgü müzik aletleri ile şarkıları seslendirdi. Moğolistan heyetinin Gemlik gezisi körfeze karşı çekilen hatıra fotoğrafı ile Son buldu .
Kaynak: İHA