Koldere’de 4. Geleneksel Aşure Günü

Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere beldesinde, Geleneksel 4. Aşure Günü düzenlendi.

Koldere’de 4. Geleneksel Aşure Günü
Belde halkından Basri Alpagut’un başkanlığında oluşturulan komite tarafından finansmanı sağlanarak vatandaşların imece usulü hazırladığı 13 kazan aşure ve yöresel yemekler, sayıları bin 500'ü bulan davetliye ikram edildi. Geleneksel Aşure Günü'ne Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Şentürk onur konuğu olarak katılırken, belde halkının yanı sıra çevre il, ilçe, belde ve köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım, bu yıl geleneksel hale getirdikleri 4. Aşure Günü'nü gerçekleştirdiklerini belirterek, emeği geçen komite heyetine ve belde halkına teşekkür etti. Başkan Yıldırım, “Belde halkımız çeşitli etkinliklerle aramızdaki kaynaşmayı pekiştiriyor. Bu vesileyle beldemizden çevre il ve ilçelere göç etmiş olan hemşerilerimizle bir araya gelerek hasret gideriyoruz. Umarım bundan sonra da bu geleneğimiz devam ettirilir” dedi.

Komite Başkanı Basri Alpagut da, gelecek yıl Aralık ayının ilk pazarında yine aşure günü düzenleyeceklerini belirterek, emeği geçenlere ve katılan davetlilere teşekkür etti .
Kaynak: İHA