İka, Asgiad Üyelerine Konferans Verdi

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından düzenlenen konferansta, Adıyaman Genç İşadamları Derneği (Asgiad) üyelerine projelerle ilgili bilgi verildi.

İka, Asgiad Üyelerine Konferans Verdi
İKA Uzmanları Erhan Kapıcı, Abdullah Kahraman, Onur Yıldız tarafından Asgiad üyelerine TRC1 bölgesinin Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde rekabet gücünü artıracak ve sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

İKA uzmanları, sektörde AR-GE inavasyon ve markalaşma çalışmalarının geliştirilmesi turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılmasını okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularında destek verileceğini ve bu program için tahsis edilen kaynak tutarı 6 milyon 500 bin TL olduğunu aktardı.

İKA Uzmanı Erhan Kapıcı, “Bu illerin soysa ekonomik gelişmişlik düzeyini artırılarak TRC1 bölgesinde iller arasındaki gelişmişlik farklarını azaltılması hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda imalat sanayi işletmelerini üretim kapasitesini istihdam seviyesinin ürün çeşitliliğini artırılması hedeflenmektedir. Yeni ürün geliştirilmesi hayvancılık faaliyetlerinde AR-GE pazarlama örgütlenme tanıtım yayın mesleği eğitim çalışmalarını geliştirilmesi organik tarımı iyi tarım el sanatlarında markalaşma pazarlama örgütlenme tanıtım yayın mesleği eğitim endüstrileşme çalışmaları geliştirmesi konularında destek verilecektir. Bu program için tahsis edilen kaynak tutarı 2 milyon TL’dir” dedi.

Asgiad Başkanı Fatih Bilgiç, İKA uzmanlarına bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederek projelerin önemine dikkat çekti .
Kaynak: İHA