En Anlamlı Kan

Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Salihli ilçesinde bıçaklanarak Turgutlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Muhammet Yıldız (16), hastane personelinin verdiği kan ile yaşama döndü.

En Anlamlı Kan
Hastaneye gece geç saatlerde gelen Muhammet Yıldız’a ilk müdahale yapıldı ve kanaması durduruldu. Ancak, çarşamba sabahı hastaneye gelen uzmanlar tarafından yeniden kontrol edilen Muhammet’in kanamasının tekrar başladığı ve acil ameliyata girmesi gerektiği belirlendi. Ameliyata Kalp Damar cerrahı Dr. Cemal Kemaloğlu, Ortepedi uzmanları Dr. Mehmet Vatansever ve Dr. Zeki Dindar, Genel Cerrahi uzmanı Dr. Remzi Yardım ve Anestezi uzmanı Dr. Ezgi Tunçay katıldı ve ameliyat üç saat sürdü.

Ölümcül bıçak darbeleri sonucu kan kaybının yoğunlaşmasından dolayı ameliyata alınan Muhammet Yıldız’ın kan grubu zor bulunan 0 Rh negatif olunca, ameliyathanede kan sıkıntısı yaşandığı öğrenildi. Turgutlu Devlet Hastanesi kan merkezinde stokların tükendiği belirtildi. Ambulanslar Manisa ve İzmir’e gönderilerek kan alımı gerçekleştirmek için görevlendirildiği öğrenildi. HASTANE ÇALIŞANLARI KAN VERDİ Ameliyat devam ederken Turgutlu Devlet Hastanesi Ameliyathane Sorumlusu hemşire olarak görev yapan Ayşe Çallı kan grubunun yaralı gençle aynı olduğu belirterek kan vermek istediğini söyledi.

Kan arandığını duyan laborotuvarda nöbetçi olan güvenlik görevlisi Kerim Malkoç da kan vereceğini söyleyerek, Turgutlu Devlet Hastanesi kan alım görevlilerine kan verdi.

Bu iki hastane personelinin kanlarının verildiği Muhammet Yıldız, başarılı bir operasyonla hayata döndürüldü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaşama dönmeyi başaran Yıldız, ”Ağır şekilde yaralanmışım. Bana hemşire abla ve güvenlikçi kan vererek hayata döndürmüşler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Şuanda kendimi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Babası Mahmut Yıldız ise;” Oğlumun hayata dönmesine vesile olan personele teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Oğlumun durumu çok kritikmiş ve kan grubu çok zor bulunuyormuş. Ama Doktorlar ve tüm personel seferber olarak oğlumu hayata döndürdüler” dedi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hemşire Çallı ve güvenlik görevlisi Malkoç da, ”Kan bulunamadığını duyduğumuz anda tereddütsüz karar verdik. Ambulanslar kan aramaya gitmişti, ama zamanla yarışılıyordu. Verdiğimiz kan bir genci hayatta tuttu. Hiç tereddüt etmeden verdik kanlarımızı, yine olsa yine veririz” diye konuştu.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sabri Taşcıoğlu, ” Hastane personelimizin bu örnek tutumundan dolayı onları tebrik ediyorum. Hayat kurtarmak oldukça kutsal bir görevdir. Son günlerde yaşanan sağlık personellerine yönelik şiddetin karşında bu örnek davranış bizim ne kadar iyi niyetli olduğumuzun bir göstergesidir. Personelimize teşekkür ediyorum ve hastamıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA