Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Üniversitesi’nin yeni kampüsünün açılışına katılacak.

Gül, daha sonra Çankaya Köşkü’nde Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev’i kabul edecek. (10.00 / 14.30)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ı ziyaret edecek. Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nu Başbakanlık Merkez Bina’da kabul edecek. (11.00 / 14.15)POLİTİKAÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, JW Marriott Hotel’deki İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtımının kapanış programına katılacak. (14.00)Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Haydar Aliyev Parkı’nın açılışına katılacak, daha sonra Haydar Aliyev Ortaokulu’nu ziyaret edecek. (15.30 / 16.00)Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Marmara Belediyeler Birliği'nce Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenecek 'Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm' konulu sempozyuma katılacak. (09.30)Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da 'Hot Topics in Business' temalı konferansta konuşma yapacak. (13.00)Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Gaziantep’te, Sürdürülebilirlik Akademisi'nce Şehitkamil Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen '1. Enerji Zirvesi'ne iştirak edecek. Yıldız, Gaziantep Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı ile valilik tarafından düzenlenen, 'Ağaç Dikme Bayramı' etkinliğinde de bulunacak. (09.00 / 10.00 / 14.00) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tokat’ta Sinop-Yakakent-Gerze ve havalimanı bağlantı yollarında incelemelerde bulunacak, basın açıklaması yapacak.

Yıldırım, Tokat çevre yolu açılış töreni ile AK Parti İl Başkanlığı hizmet binası açılış törenine de katılacak. (10.00 / 15.00 / 16.30) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de Ege Palas Oteli'nde engellilerin eğitimi konusunda düzenlenecek panele katılacak. (13.00) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bursa'da AK Parti Siyaset Akademisi’nde siyasi tecrübelerini aktaracak. (17.30)EKONOMİKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sheraton Hotel’de, Ankara Genç İşadamları Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 'TÜRKONFED 16. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılacak. (09.30)DÜNYAAlmanya Federal Meclisi, Türkiye’ye 2 adet Patriot bataryası konuşlandırılmasını öngören hükümet tezkeresini oylayacak.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye iç muhalefet temsilcileri ve Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil’le görüşecek. Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma programı yoğun ilgi gördü. Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda; ney üflendi, semazen gösterisi düzenlendi ve tiyatro sahnelendi. GÜNCELErgenekon davasının görülmesine, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu: Özal zehirlenerek öldürülmüştür (Özel)Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü dile getirdi. Ensarioğlu, Eşref Bitlis'in, bazı albayların ve Özal'ın birbiri ardına ölmesinin tesadüf olamayacağına dikkat çekti. Ensarioğlu, "Türkiye'de hala bir Cumhurbaşkanının ölümü, kafalarda faili meçhul olarak kalıyorsa vah halimize. Türkiye demek daha çok çok mesafe alması lazım." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İzmir’de Ege Palas Oteli'nde engellilerin eğitimi konusunda düzenlenecek panele katılacak. (13.00) İzmir'de üç gün arayla üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanan Hamdi Ayri yeniden hakim karşısına çıkacak. Duruşmada karar verilmesi bekleniyor. (09.30)Peryön Güney Marmara Bursa Şubesi, 5.'sini düzenleyeceği 'Yönetim Zirvesi'nde Türkiye’nin yönetim duayenlerini Bursa’da ağırlayacak. İlhan Parseker, One World Consulting Yönetici Ortağı Tim Bright, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Technital SAS CEO’su ve Alusun Alüminyum Kurucu Ortağı Simplicio Ruscio, Toyata Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer gibi ünlü isimler zirveye konuşmacı olarak katılacak. (09.30)İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin, Bursa’nın bilim, teknoloji, kültür ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan Bursa biriminin açılışı ile ilgili basınla tanışma toplantısı yapacak. (09.30)SPORSpor Toto Süper Lig’de 16. hafta açılış maçında, Eskişehirspor ile Bursaspor karşı karşıya gelecek. (20.00)Ziraat Türkiye Kupası Grup Kuraları İstanbul Olimpiyatevi'nde çekilecek. (14.00)