Yazar Cemil Meriç, Trabzon'da Anıldı

Yazar Cemil Meriç, Trabzon'da anıldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç'in yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda izleyici katıldı.

Prof. Dr. Ümit Meriç, burada yaptığı konuşmada, Cemil Meriç'in gönüllerin ancak kalemlerle fethedilebileceğine inandığını ve hayatı boyunca da bu konuda mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Meriç, ''Cemil Meriç bir masa başı insanıydı. Gözleri gördüğü ve gözlerini kaybettiği dönemde o, asıl insanlık savaşının insanın kendi kendini fethetme, çevresini, dünyayı tanıma savaşının masa başında olacağını idrak edenlerdendi. Cephelerde, silahlarla değil, kalemlerle gönüllerin fethedilmesinin lazım geldiğini düşünürdü'' diye konuştu.

Prof. Dr. Meriç, babası Cemil Meriç'in ideallerini gerçekleştirmek için doğru bildiğinden ödün vermediğini sözlerine ekledi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Cemil Meriç'i daha yakından tanıma imkanı verdiği için kızı Meriç'e teşekkür ederek plaket verdi.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA