Silifke'de Köylülerin Yol İsyanı

İçel'in Silifke ilçesine bağlı Demircili köylüleri, Silifke-Kırobası Karayolunun Akyokuş mevkisinde yapılacak olan yol genişletme çalışmasından dolayısı mağdur olduklarını, mağduriyetlerinin 2 kilometrelik eski köy yolunun açılmasıyla giderileceğini söyledi.

Silifke'de Köylülerin Yol İsyanı
Demircili Köyü Muhtarı İbrahim Akça, Silifke-Krobası yolunda yapılacak olan yol genişletme çalışmasından dolayı güzergahın geçici olarak Atayurt beldesinden Yenibahçe ve Meydan köyüne verileceğini, bunun da Silifke’ye 7 kilometre uzaklıkta olan Demircili Köyü'nün yolunun 30 kilometre uzayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Köylünün bütün ihtiyaçlarını Silifke merkezinden karşıladığını belirten Akça, “Biz Demircililer olarak ekmeğimizi dahi Silifke’den alıyoruz. Günlük 40 öğrencimiz Sayağzı Mahallesi'nde taşımalı olarak eğitim görüyor. Bunun yanı sıra köyümüzden 80 ile 100 kişi arasında vatandaşımız Silifke’ye çalışmaya geliyor. Bir hastamız olduğunda 5 dakikalık yolu yarım saat gitmek zorunda kalacağız. Bu yol kapandığında geçi yolu kullanırsak yolumuz 30 kilometre daha fazla artıyor. Biz köylüler olarak bu yol masraflarını karşılayamayız” dedi.

Demircili köyünün eksi bir stabilize yolunun olduğunu fakat 2 kilometresinin bozuk olduğunu kaydeden Akça, “Silifke’nin Sayağzı Mahallesi Kireç ocağı yanından köyümüze ulaşan eski bir köy yolu mevcut. Bu yolun 2 kilometrelik kısmı bozuk. Bozuk olan bu kısım düzeltildiğinde köylümüz bu yolu kullanabilir. Böylelikle yol yapım süresince öğrenci servislerinin ve Silifke’de çalışan işçilerimiz ile köylülerimiz yol masrafı en aza düşmüş olur. Biz Demircili köylüleri olarak eski yolun servis yolu olarak açılmasını istiyoruz” diye konuştu

Kaynak: İHA