Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası İşbirliği Platformu'nun (UİP) canlı video bağlantısına katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri V.G. Loscertales ve beraberindeki EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.(10.30 - 14.00 - 15.30)- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat' konulu konferansa katılacak. (19.00)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri, il teşkilatları değerlendirme ve istişare toplantısına katılacak. Erdoğan, Resmi Konut'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. (10.00 - 16.45)POLİTİKA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da 'Roman Vatandaşlar için Kamu-STK Diyaloğu Oluşturulması Projesi' kapanış seminerine katılacak.

(09.30)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sheraton Otel’de basın mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek. (10.00)- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bilkent Üniversitesi tarafından Bilkent Otel’de düzenlenen ‘Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat Konferansı’nın açılışına katılacak. (10.00)-İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ta, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret edecek. (09.30) -Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Tunceli'de ziyaretlerde bulunacak ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte Tunceli Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacak. (10.00 - 11.00) -Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Gaziantep’te, valiliği ziyaret edecek, Çamlıca Konutları temel atma ve sosyal tesis açılış törenlerine katılacak, Şahinbey Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma alanlarını gezecek. (09.30 - 14.00) -Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi'ne katılacak. (10.00)-Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum’da, Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştan'ın, Tortum ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak. (11.00) GÜNCEL- Jandarmaya, 8 yılda insan hakları ihlalinden 2 bin başvuru yapıldı (Özel)
Jandarma İnsan Hakları İhlallerini İnceleme ve Değerlendirme Merkezi'ne (JİHİDEM) 2003-2011 yılları arasında insan hakları ihlali sebebiyle 2 bin 131 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yalnız 322'si ihlal kapsamında değerlendirildi. -İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında savcılığın esas hakkındaki mütalaasını vermesi bekleniyor. (09.00)-Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın görülmesine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

EKONOMİ-Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Almanya Federal Çevre Bakanlığı’nın katkıları ile Türk - Alman Yenilenebilir Enerji İşbirliği Forumu'nu düzenleyecek. Foruma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak. (09.00) DÜNYA-AB liderleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanıyor. Liderlerin ana gündemi krizle mücadele. -Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor. SPOR-Ziraat Türkiye Kupası 5. tur son maçında Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. (20.00)