Bakan Yıldız’dan Chp’ye: “Madem Gensoru Veriyorsunuz Bari Toplantıya Gelin”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisi hakkında gensoru verip toplantıya katılmayan CHP’li milletvekillerine, “Mademki gensoru veriyorsunuz bari toplantıya gelin” diye seslendi.

Bakan Yıldız’dan Chp’ye: “Madem Gensoru Veriyorsunuz Bari Toplantıya Gelin”
Bakan Yıldız, 2.Türk-Alman İş Forumu toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak toplantıyı değerlendiren Yıldız “Türkiye’nin özellikle enerji ile alakalı büyümesini sağlayacağı zaman müracaat edeceği kaynakların; su, rüzgar, güneş gibi kaynaklar olduğunu ve yerli kaynaklardan kömürü de çevreye duyarlı şekilde ekonomiye kazandıracağını vurgulamak istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından kendisi hakkında verilen ve sonrasında Meclis’te reddedilen gensoru önergesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Yıldız, “Biliyorsunuz hukuka aykırı şekilde bir gensoru verildi.

Biz bunu yine de saygıyla karşılıyoruz. Ancak 130 milletvekilinin 30’unun katıldığı bir CHP’nin gensorusu olmaz. Mademki gensoru veriyorsunuz bari toplantıya gelin. Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Gensoru konusu ile ilgili yargı kararları zaten netleşmiş. Maalesef bu kararları okumadan, o evrakları meclise getirmeleri çok doğru bir şey değil” diye konuştu.

Yıldız, bazı sanayi kuruluşlarının, doğalgaz sıkıntısı nedeniyle planlamalarını yapamadıklarına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine de, Bakan Yıldız, “Eğer doğalgaz ile sıkıntısı olan sanayicilerimiz varsa lütfen BOTAŞ’a ve bakanlığımıza başvursunlar. Şu anda gazla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Talebi olan varsa bize rahatlıkla gelebilir” dedi.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) içerisinde kaçakçılıkla mücadele için yeni bir yapılanma çalışmalarının olduğuna yönelik bir soruya ise Bakan Yıldız, “EPDK içerisindeki yapılanma konusunda tabi ki geçen hafta Sayın Hayati Yazıcı ile yaptığımız toplantıda kaçakçılıkla alakalı alınan önlemlere yönelik tarafımıza düşen görevleri hep beraber yapıyoruz. Bunu hep beraber kamuoyunla paylaşacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA