Tkdk Heyeti Simav’ı Ziyaret Etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak ve beraberindeki uzmanlar, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ile Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı makamlarında ziyaret ederek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tkdk Heyeti Simav’ı Ziyaret Etti
TKDK’nın çiftçiler başta olmak üzere tarımsal işletmeler ile yatırımcılara yatırımlarını desteklemek maksadıyla Türkiye Cumhuriyeti katkısı dahil Avrupa Birliği (AB) fonlarını projeler karşılığında hibe olarak vermekte olduğunu ifade eden Kaymak, “Bu maksatla Kütahya’nın ilçelerini geziyoruz. İlk gezimizi de İç Ege’ni tarım ambarı Simav’a yaptık” dedi.

Bu kapsamda Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ile Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı makamlarında ziyaret ederek bilgiler sunduklarını dile getiren Kaymak, “Bu tür ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde diğer ilçeleri de kapsayacak. Kurumumuzu ve elimizdeki olanakları halkımıza anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Simav ziyaretinde ayrıca Tarım İlçe Müdürü Ali Ceylan’dan ilçenin tarımsal alandaki potansiyeli hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını anlatan Kaymak, Simav da seracılığın geliştiğini ve bu alanın üzerine daha fazla düşülmesi gerektiği bildirdi.

Simav ziyaretinde Eynal Kaplıcaları Bölgesindeki jeotermalli seraları gezerek yetişen ürünler ve potansiyel hakkında bilgiler edindiklerini ifade eden Kaymak, kurum uzmanlarının sera sahiplerine bilgiler aktardıklarını söyledi.

Kurum Koordinatörü İhsan Kaymak Simav’ın elinde bulundurduğu iklimsel zenginliği ve sıcak suyun en verimli şekilde kullanılabilmesi için neler yapılabileceğini anlattı. Buna ek olarak mezbaha, soğuk hava deposu, süs bitkileri faaliyetleri ve tavuk çiftlikleri ve özellikle termal turizm alanında yatırımlar yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA