Öğrenciler, Duman’ı İsparta’da İstemiyor

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, Kaymakkapı Meydanında müzik grubu Duman’ı Kur’an ayetiyle dalga geçtiği gerekçesiyle protesto etti.

Öğrenciler, Duman’ı İsparta’da İstemiyor
SDÜ’den bir grup öğrenci, 26 Aralıkta Isparta’da konser verecek olan Duman grubunu protesto etti. SDÜ öğrencileri grubun Isparta’da konser vermesini istemediklerini belirterek, “Bu konserin yapılmaması için valimize, belediye başkanımıza, emniyet müdürümüze sesleniyoruz. Isparta’nın gül yüzlülüğü bozulmasın. Allah'ın ayetlerini değiştirmek kimin haddine” dediler.Öğrenciler ‘Duman Isparta’dan defol’, ‘Allah’ın kelamını değiştirmek ne haddine’ gibi sözlerin yer aldığı pankartlar taşıdı.

Kutsalı olmayanın kutsala saygıyı bilmeyeceğini söyleyen grubun sözcüsü SDÜ Öğrencisi Haluk Gürsoy, şöyle konuştu: “Isparta deyince akla gül gelir gülleriyle aleme nam salmış bir huzur kentidir. Gül deyince akla alemlerin sultanı Hz.Muhammed (s.a.v) gelir. Yaratılışça ve sanatça gül, diğer çiçeklere nazaran fazlaca yaprak demetiyle sarmalanmış, kokusuyla, rengiyle, suretiyle, duruşuyla, asâletiyle sanat-ı İlâhiyeyi vücudunda bayraklaştırmıştır. Bağların ve bahçelerin en latîf tebessümü. Üstad'ın ifadesiyle, "en latîf bir yüz. Böylesine eşsiz bir benzetmeyle kainat efendimizin temsilciliğini yaptığı Kur'anı kerimin ayetlerini değiştirip şarkı sözü yapan bu grubun, bu güzel gül şehrine gelmesi biz gençleri olduğu kadar bu şehrin gül yüzlü insanlarını da rahatsız eder. Bu konserin yapılmaması için Sayın Valimiz Memduh Oğuza, Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'a, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Or 'a sesleniyoruz. Isparta’nın gül yüzlülüğü bozulmasın. Bu gurubu Isparta gibi muhafazakar bir şehir de istemiyor. Allah'ın ayetlerini değiştirmek kimin haddine” Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı .
Kaynak: İHA