İş Hayatında İstatistiğin Önemi

Çukurova Üniversite İstatistik Bölümü, öğrencilerinin mezuniyet sonrası, kamu ve özel sektörde çalışabilmek için, kamu ve özel sektör yöneticilerinin istatistikçilerde aradıkları şartlar ve istatistikçilerden faydalanma şekillerini konu alan kamu ve özel sektör yöneticilerinin katıldığı “İş Hayatında İstatistiğin Önemi” konulu bir söyleşi düzenledi.

İş Hayatında İstatistiğin Önemi
Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonunda, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu ve İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kaçıranlar'ın da katıldığı söyleşide, istatistik bölümü son sınıf öğrencilerine, kamu ve özel sektör yöneticilerinin; istatistikleri hangi alanlarda uyguladıkları, sektörlerinde hangi istatistikleri kullandıkları, istatistikçi olarak çalışanlardan neler bekledikleri, istatistikçilerin iş hayatına kattıkları katma değerleri ve istatistik mezunlarında aradıkları özellikler anlattı.

Çukurova Üniversitesi İstatistik Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “İş Hayatında İstatistiğin Önemi” konulu söyleşide, özel sektörden çağrılan Sunar Mısır Genel Müdürü Hüseyin Nuri Çomu, 41 farklı ülkeye satış, 69 bin ton ihracat, 100 milyon USD toplam satış, 10 uluslararası fuar katılımı, 38 ülkeye ticari ziyaret yaptıklarını ve 2011 yılı satışları, 2010 yılına göre yüzde 285 arttırdıklarını ifade etti.

Tüm bu çalışmalarda, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarla kendilerine yol haritası çıkararak ve istatistiki verileri iyi kullanarak başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Söyleşide kamu sektöründen çağrılan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 1999 Mahalli İdareler Seçiminde, aday olduğunda o zamanlar okul müdürü olduğu okulda öğretmen arkadaşlarının öğrencilere sorduğu “Belediye başkanının şehrinizde ne yapmasını istersiniz” sorusunu sorarak kamuoyu araştırması ile ilk defa o zamanlar tanıştığını ve o zamandan bu yana sürekli kamuoyu araştırmaları yaptırarak, halkının isteklerini tespit ettiklerini, tüm çalışmalarını vatandaşların istekleri doğrultusunda yaptıklarını ve bu sayede üç dönemdir üst üste oylarının arttırarak Payas halkının kendileri seçtiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA