İmkb'den Anlık Verilerle Ders

Konya Ticaret Odası (KTO) - Karatay Üniversitesi öğrencileri, "Yatırım ve Portföy Analizi" dersinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan (İMKB) anlık verilerle eğitim alıyor.

İmkb'den Anlık Verilerle Ders
Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı dersler vererek öğrencilerini meslek hayatına hazırlayan KTO-Karatay Üniversitesinde öğrenciler uygulamalı derslerde kendilerini daha iyi geliştirme fırsatını yakalıyor. Bu kapsamda öğrencilerine daha geniş imkanlarda eğitim veren üniversite, İşletme Bölümünde okuyan öğrencilerin, "Yatırım ve Portföy Analizi" dersini İMKB’nin anlık işlem sayfasında görerek öğrenmesini sağlıyor. Canlı borsa değerlerini sinevizyon yoluyla gören öğrenciler kendi aralarında tartışarak fikir alışverişinde bulunuyor.

İMKB’nin anlık veri sayfasından dersi anlatan Yrd. Doç. Dr. Hasan Fehmi Atasağun, işletmecilik dünyasının vazgeçilmez öğelerinden bir tanesinin borsalar olduğunu söyledi.

Atasağun, “Hem borsalarda işlem gören hisse senetleri Konya şirketlerinin sayısının arttığı bir dönemde öğrencilerimizin bu dünyadan habersiz kalmasını düşünmemiz mümkün değildi. Dolayısıyla dersimizi özellikle uygulamalı olarak vermeyi tercih ettik. Bu amaçla okulumuzda gerekli yatırımları yapmaktan imtina etmedi. Öğrencilerimize de dersimizi canlı olarak anlatmayı tercih ettik” dedi.

İşletme 3. Sınıf öğrencisi Hasan Basri Alım ise, üniversitelerinde sürekli uygulamalı eğitimler aldıklarını belirterek, “Borsa eğitimlerini de uygulamalı olarak anlık İMKB’ye bağlanarak görebiliyoruz. Üniversitemiz borsa konusunda da gelişimimize katkıda bulunuyor. Ayrıca diğer üretim konularında da sanayide uygulamalı eğitimler alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA