Göze Giren Başkana Alkış

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı 21 köyde ücretsiz göz taraması başlatan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a, köylüler alkış temposu tutarak teşekkür etti.

Göze Giren Başkana Alkış
Zonguldak'ın Kozlu ilçe belediye ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Kozlu Semt Polikliniği organizasyonuyla köylülerde ücretsiz göz sağlığı taraması başlatıldı. Köy muhtarları aracılığıyla tespit edilen köylüler, kozlu Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Kozlu Semt Polikliniği'ne getirildi.

Her gün farklı köyden getirilen ve sağlık taramasından geçen köylülerden bazıları ise alkış temposu tutarak Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Semt Polikliniği çalışanlarına ve belediye personeline teşekkür etti.

Uzak köylerden başlayan uygulama kapsamında Ebegümeci, Akşeyh, Çırgan, Balçıklı, Dereköy, Gücek köylerindeki toplam 200 kişinin gözlerine bakıldı. Katarak, miyop, hipermetrop gibi tespit edilen hastalıkların tedavisi yapıldı. Başkan Bektaş, "Kozlu ilçemizin mahallelerinde bulunan insanlarımızı diyabet taraması yapmıştık. Köylerimizdeki insanları da göz taramasından geçirmeyi planladık. Uygulamamamızı kent merkezine en uzak köylerden başlattık. her zaman şehir merkezine inme fırsatı bulamayan insanları, araçlarımızla alarak polikliniğe kadar getiriyoruz. Tedavileri tamamlanan vatandaşları yine otobüslerimizle köylerine kadar bırakıyoruz" dedi.

Öte yandan 5 Aralık Çarşamba günü başlayan uygulamanın yaklaşık 1 ay daha süreceği belirtildi .
Kaynak: İHA