Çelikhan'ın Yüzde 97'si Okur-Yazar

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, halkın yüzde 97'sinin okur-yazar olduğu açıklandı.

Çelikhan'ın Yüzde 97'si Okur-Yazar
32 okul-kurumdaki 141 derslikte, 253 öğretmen tarafından eğitim verilen ve 3 bin 825 öğrencinin eğitim gördüğü Çelikhan ilçesinde, derslik başına 26 öğrenci düşüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, ilçede eğitim noktasında daha iyi yerlere gelmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, “Çelikhan’da kış şartları çok zor. Taşımalı öğrencilerimiz var. Kar yağışı nedeniyle yollar aralıklarla kapanıyor ve bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene SODES’e iki proje sunduk, gerçekleşmesini bekliyoruz. ‘Okula Hayat Bulma’ ve ‘Yarınlarımızı Kitaplarla Aydınlatalım’ adlı projeler. Bu projelerle bütün okullarımıza kütüphane yapıp kitap alınacak. Bir okulumuza ise konferans salonu yapılarak spor malzemesi alınacak. Ayrıca Kaymakamlık tarafından öğrenciler arasında ayrım yapmadan eğitim düzeyini yükseltmek amaçlı 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflara kaynak kitaplar alınıp dağıtıldı. Eğitim sistemi ve eğitim çalışanlarıyla hemfikir olmakla en iyi seviyelere gelmeyi hedefliyoruz. Eğitim saatlerinin dışında başarılı ve isteyen öğrencilere öğretmenlerimiz tarafından dersler verilmektedir. Bunun yanında Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu kurslar var. İlçemiz merkezinde ve köylerinde eğitim gören, dershaneye gidemeyen, maddi durumu yetersiz ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz SBS ve bursluluk sınavlarına yönelik hazırlık kursları verilmektedir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Mehmet Kaya ise, eğitim konusunda ilçe olarak iyi durumda olduklarını fakat bu oranı en üst seviyeye çıkarmak gerektiğini kaydetti.

İlçede eğitim derecesini yükseltmek için dersliklerin arttırılması, ilçede ikili eğitimin kaldırılması, imam hatip lisesinin açılması gerektiğini dile getiren Kaya, öğretmenlerin moral ve motivasyonu için gerekli sosyal imkanların sağlanması gerektiğini vurguladı .
Kaynak: İHA